Valentin Uritescu suferă de o boală asemănătoare cu Parkinsonul, pe care și-a descoperit-o la vârsta de 33 de ani. E vorba despre o boala degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcari involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului. Miercuri, 11 mai, despre marele actor a apărut vestea că se află internat în spital, cu grave probleme de sănătate. Soția lui, Valeria, a explicat situația.

Soția lui Valentin Uritescu: „I s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea”

Aștept și eu vești. A fost dus la un spital particular. Este internat pentru investigații. Este un actor pe care l-a cunoscut lumea… . Ce să vă spun mai mult? Locuiește într-un centru de îngrijire privat iar azi (n.r. ieri), după i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva. Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă.

Este bolnav de ani de zile. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a declarat, pentru Fanatik, soția lui Valentin Uritescu, Valeria Uritescu.

Citește și: Iubirea complicată dintre Mircea Baniciu și mama Anei Baniciu. Femeia a murit în puterea vârstei. „Ghinionul nostru a fost să nu ne înțelegem”

Citește și: Mariana Mihuț și Rodica Mandache, lecție de stil la 79 de ani! Actrițele au strălucit la Gopo 2022

Povestea tumultuoasă de iubire dintre Valentin Uritescu și soția lui

Valentin și Valeria Uritescu au împreună 55 de ani căsnicie, iar relația a durat și datorită unor sacrificii pe care distinsa doamnă le-a făcut din dragoste și pentru binele familiei. Valentin Uritescu nu s-a ferit să povestească despre tentațiile tinereții, cărora le-a căzut pradă, dar e recunsocător că soția lui a reușit să fie un catalizator al familiei. Au împreună un fiu, pe Bogdan Uritescu (54 de ani), actor, voice-over și fost prezentator de televiziune.

„Între mine şi soţia mea n-a existat pasiune. Pasiune a fost ceea ce am simţit pentru cele trei femei picate ca un trăznet, ca un cutremur devastator asupra mea, fără să doresc asta, în timp ce-mi adoram soţia. Cum cea mai mare parte a oamenilor nu poate înţelege asta, nu mă mai chinuiesc să explic. În dragoste, până a ajunge la spasmul de dincolo de conştiinţă, am căutat înnămolirea în zemurile celei iubite, cotrobăirea prin toate cotloanele ei, explorarea şi punerea în practică a tot ce venea în sprijinul acelui extaz şi agonii finale”, povestea Valentin Uritescu în 2017, într-un amplu interviu pentru larevista.ro.

„De toate astea n-am avut parte cu nevasta mea, care şi astăzi nu poate dormi fără chiloţi. Am găsit ce voiam să trăiesc cu ea la cele trei, numai că totul s-a transformat într-o stare copleşitoare, distructivă, de orbire, patimă aproape imposibil de depăşit, mergând până acolo încât i-am propus celui mai bun prieten, bărbat frumos după care mureau femeile, să-mi seducă soţia. Cu alte cuvinte, l-am împins în patul ei… al nostru. N-am ajuns la nici un rezultat, pentru că, vezi Doamne, nu-l iubea. Ştiu, în ochii unora sunt o hahaleră, o secătură, o paţachină de om…Toată disperarea cu care am luptat împotriva acelor pasiuni, pe care nu le-am căutat, este descrisă în cartea mea – Așa sunt eu, prost – apărută la Editura Humanitas”, a mai explicat Uritescu pentru sursa anterior citată.

bogdan-si-valentin-uritescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și: Valentin Uritescu, internat în stare gravă. Medicii încearcă să-l stabilizeze

Citește și: Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu. Fiul marelui actor a rupt tăcerea