Când avea doar un an, părinții lui s-au despărțit și a fost crescut doar de mamă. Tatăl lui a fost absent, l-a văzut doar de 4 ori în viață, el refăcându-și familia peste Ocean. Are și 4 frați pe care nu i-a cunoscut niciodată. El știe de ei, dar ei nu au aflat niciodată de existența lui, iar aceasta e una dintre tristețile cu care trăiește.

Chef Abou Zaki, despre părintele său:Eu nu i-am cerut niciodată nimic financiar”

Chef-ul de numai 28 de ani, care are o stea Michelin, a povestit, la un moment dat, chiar în emisiune, parcursul său și al familiei sale.

„Tatăl meu a părăsit-o pe mama când eu aveam un an și s-a dus în America. Eu pe tata l-am văzut de patru cinci ori în viața mea, cred că de patru. Și-a refăcut viața, are altă femeie și copii. Mi-a zis că frații mei și surorile mele nu știu că eu exist, a fost foarte rău, am crezut că le-a spus. A zis că nu a avut niciodată curajul să le zică, că poate e prea redepe și de atunci au trecut 19 ani. Să nu găsești la 50 de ani curajul să zici că mai ai un alt copil?!

Eu nu i-am cerut niciodată nimic financiar, nu i-am cerut niciodată nimic pentru că nu am nevoie de nimic. Mi-ar plăcea numai să-mi cunosc frații.

E ciudat să știi că este o altă familie într-un capăt al lumii și niciodată nu ai avut o interacțiune cu ei. Am ideea asta să îi cunosc și chestia asta nu reușesc să o fac. Eu tot ce îmi doresc în viața, fac, acum nu pot. Tata nu a venit niciodată să mă vadă după ce a plecat și eu nu știu cum e să ai tată pentru că eu nu mi-l aduc aminte. Mama a ținut loc și de mamă și de tată. Nu mi-a lipsit nimic pe planul afectiv”, a povestit Richard Abou Zaki la Chefi la cuțite.

Zilele trecute, chef-ul a arătat și pe femeia care l-a crescut până la 5 ani. Mama lui plecase la muncă în Italia, așa că bunica de la Piatra Neamț i-a ținut loc de mamă. Juratul și-a revăzut mama la vârsta de 5 ani.

bunica lui chef Abou ZakiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

„Copilăria mea nu a fost așa ușoară. Nu am așa multe amintiri. Am trăit în România până la 5 ani. Mama a plecat în Italia, ca să muncească acolo, iar pentru o perioadă, eu am rămas cu bunica la țară. Aveam animale și păsări, luam ouăle din coteț, o mai ajutam pe bunica, dar îmi aduc aminte că mă jucam în fiecare zi.”, povestea chef Richard Abou Zaki.

Mama lui muncește cu el

După vârsta de 5 ani, chef Richard Abou Zaki a plecat cu mama lui la Roma, unde nu i-a plăcut, pentru ca apoi să se stabilească în Modena, tot Italia. Abia atunci a fost momentul în care viața lui a căpătat un nou sens.

„La început nu mi-a plăcut, apoi am schimbat locul și am reușit să mă adaptez. Așa a început viața mea adevărată în Italia. Îmi amintesc că eram foarte obraznic când eram mic. A fost o perioadă când mama era chemată des la școală. I-am creat ceva probleme, dar apoi, în câțiva ani, m-am responsabilizat și nu a mai fost cazul ca mama să fie deranjată”, spune el.

„În ciuda acestor schimbări, am avut o copilărie învăluită în liniște și lipsită de griji. La Modena mi-am făcut prieteni, iar mama mi-a fost mereu alături și nu am dus lipsă de nimic. Acum ea muncește în al patrulea restaurant deschis de mine, gestionează partea economică.

Cred că am fost un copil normal, doar că îmi amintesc că îmi plăcea să proiectez lucruri, să îmi fac planuri, se vedeau semnele maturității încă de pe-atunci”, explica el.

Despre copilăria lui și începuturile sale în bucătărie povestea chiar mama lui, pentru Observator: ”I-am plătit meditaţii la engleză și apoi am aflat că el îi făcea mâncare profesoarei și mă aștepta şi pe mine când veneam de la muncă, că veneam târziu, şi el stătea singur, a început aşa, câte puţin, cu cartofi prajiți cu o bistecca, aşa, simplu. Şi aşa încet-încet a crescut pasiunea lui până la 12 ani: Mama, mama, eu vreau să mergem la şcoală de bucătari. După primul an la şcoală a câştigat toate premiile posibile”.

Dar primul fel de mâncare, făcut la 9 ani, a fost ceafă cu cartofi prăjiți. Nu a moștenit de nicăieri talentul și aplecarea către bucătărie, ci pur și simplu le-a găsit în ”interiorul” său, povestea la un moment dat chef Abou Zaki, al cărui tată este libanez, mama fiind româncă.

De altfel, mama lui, care lucrează cu el, ştie cel mai bine ce urmează pentru fiul ei: ”Viitorul lui îl văd frumos, stelar!”.

Și acesta, într-adevăr, se conturează frumos. Deși tânăr, Richard Abou Zaki este deja căsătorit (cu o italiancă) și tată de fetiță. Până la 3 ani, anul trecut, Carlotta, fata lui, mâncase dejaîn peste 20 de restaurante cu stele Michelin.

Chef Richard Abou Zaki și-a prezentat familia. Cine este iubita lui, cu 13 ani mai mare decât el: ”Căsătorit nu sunt, n-am găsit curajul”

La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras și e incredibil cum vrea să guste din tot, nu refuză niciun fel de mâncare. Degustatul a devenit chiar o pasiune pentru ea. Sper să își tot cultive acest gust”, povestea acum un an juratul de la Chefi la cuțite.

Vezi și Fiul lui Chef Orlando Zaharia a luat BAC-ul și se angajează. Tatăl său vrea să-i arate cât de greu se câștigă banii. Pentru ce meserie se pregătește tânărul cu o boală rară

Citește și:

Marina Almășan, atac la Mihaela Tatu, pentru noua ei emisiune: ”Trăim vremuri în care totul se fură pe față. Ea a executat!” Ce are de reproșat prezentatoarea TV

Nadia Comăneci, la munca de jos, la Onești, în vizită la mama. Cum arată casa ei părintească