Povestea neștiută despre prințesa Anne va fi readusă la lumină în cadrul serialului „The Crown”, realizat de Netflix. Noul sezon se va concentra mai mult pe copii mai mari ai reginei și ai prințului Philip, pe prințesa Anne și pe prințul Charles. Dacă în cazul viitorului rege vor apărea detalii și despre soțiile lui, regretata prințesă Diana, și Camilla Parker Bowles, lucrurile stau diferit în cazul prințesei Anne, singura fiica a Elisabetei a II-a și a prințului consort.

Producătorii serialului vor reda drama prin care a trecut aceasta, în 1974, când se întorcea la palatul Buckingham împreună cu soțul ei, de la un eveniment caritabil, iar un bărbat a încercat să o răpească pe prințesă.

Anne a primit titlul de prințesă regală

Regina si printul Philips, alaturi de cei patru copii ai lor: printesa Anne si cei trei baietiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Răpitorul a împușcat patru oameni

Anne și soțul ei se aflau într-o mașină și se îndreptau spre palat, când un bărbat, pe nume Ian Ball, s-a pus cu mașina în fața lor și i-a forțat  să oprească. Acesta era înarmat și a deschis imediat focul. El i-a împușcat pe polițistul care se ocupa de paza prințesei, inspectorul James Beaton, pe șoferul ei, Alex Callender, pe un jurnalist Brian McConnell, care a văzut incidentul și a încercat să intervină. Un alt polițist, Constable Michael Hills,  care a ajuns la locul faptei a fost împușcat încercând să intervină. UN boxer care trăgea prin zonă, Ron Russell, a intervenit și el, l-a atacat pe agresor și a eliberat-o  pe prințesă, iar în cele din urmă răpitorul a fost arestat. Toți cei patru bărbați împușcați au supraviețuit și împreună cu boxerul au primit medalii din partea reginei pentru curajul ei. În plus, regina i-a mulțumit personal lui Ron Russell pentru că i-a eliberat fiica din brațele răpitorului.  „Medalia este din partea reginei, iar din partea mamei Annei îți spun multumesc”, i-a spus Elisabeta a II-a.

Citește și: Halle Berry arată ca o fetișcană, dar tocmai a împlinit 52 de ani. A sărbătorit cu o bătaie în toată regula!

Prințesa Anne este singurul membru al familiei regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice

Prințesa Anne a Marii Britanii, în vârstă de 67 de ani, singura fiică a reginei Elisabeta a II-a,  este cea de-a șaptea deținătoare a titlului de Prințesă regală și în prezent este a unsprezecea în linia de succesiune la tronul britanic. În momentul nașterii sale era a treia în linie, apoi a doua după ce mama sa a devenit regină, până la nașterea fratelui său, Prințul Andrew în 1960.

Prințesa Anne Elizabeth Alice Louise s-a născut la Casa Clarence din Londra. Cu puțin înainte de nașterea fratelui ei mai mare, prințul Charles în 1948, bunicul lor, regele George al VI-lea a emis un decret regal prin care se urma să se acorde titlul de Alteța Sa Regală pentru orice copil ai Ducelui și a Ducesei de Edinburgh. Astfel, la naștere, Prințesa Anne a primit titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Anne de Edinburgh.

Prințesa este cunoscută pentru munca sa de caritate și este singurul membru al familiei regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice ca sportiv, ca membru al echipei britanice de echitație.

La vârsta de 21 de ani, ea a câștigat titlul la individual la Campionatul European de Echitație care a avut loc la Burghley și a fost votată personalitatea sportivă a anului 1971 de BBC. Fiica ei, Zara Phillips a câștigat același premiu 35 de ani mai târziu.

La data de 13 iunie 1987, regina a acordat titlul de „Prințesă Regală”, Prințesei Anne. Titlul este acordat numai celei mai mari fiice a unui suveran, ultima titulară până la Prințesa Anne fiind fiica cea mare a regelui George al V-lea, Prințesa Maria, Contesă de Harewood.

Citește și: