Un fost balerin și acrobat, acum profesor, a pășit vineri seara pe scena de la „Românii au talent”, pentru a arăta că este un ”actor fizic”. Marco Cristoferi, de 37 ani, a venit din Italia cu o poveste care arată că furia, supărările pot fi eliminate prin dans. Și a fost un dans de neuitat, care a hipnotizat juriul și publicul.

”Încă încerc să-mi explic ce-ai făcut. Atât de scurt și de spectaculos”, a spus Mihai Bobonete după ce l-a urmărit pe Marco, completat de Andi, care a ținut să adauge: ”Ai venit ca o binecuvântare”. Impresionată de mișcările lui, de mesajul transmis, Andra a apăsat butonul auriu și l-a trimis direct în semifinale: ”Este foarte interesant cum un dansator, prin niște mișcări, te poate face să trăiești melodia și momentul. Atâta emoție dintr-un moment de dans eu nu am mai simțit pe acest scaun de jurat. A fost cel mai intens mod de a spune o poveste”.

marco-cristoferi-golden-buzz-andra-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Povestea lui Marco Cristoferi, italianul care a primit golden buzz de la Andra

Marco Cristoferi a spus că a venit la „Românii au talent” ca să-și îndeplinească visul. Tânărul în vârstă de 37 de ani vrea să-și deschidă o școală unde să invite artiști să dea lecții de breakdance.

Potrivit stirileprotv.ro, Marco și-a petrecut copilăria la țară, în stilul clasic, sărind și cățărându-se peste tot, fiind privit și admirat constant de către bunica lui. Cel mai fericit moment pentru el a fost când bunica i-a cumparat un radio și un covor pe care să poată executa mișcări de dans.

Prin breakdance, tânărul a reușit să-și controleze furia. Chiar el spune că doar dansând, putea elimina toate sentimentele negative și să le înlocuiască cu o stare de bine, de plutire. Pe lângă dans, este pasionat de skateboard, îi place să arunce cu cuțite la țintă și construiește tot felul de lucruri. În prezent, Marco locuiește într-o casă din lemn construită chiar de el.

Marco Cristoferi și-a pus talentul și în slujba unei cauze nobile. E pedagog, iar din timpul pademiei lucrează cu copii cu probleme, la un spital de psihiatrie.

„Deși nu mai lucrasem ca pedagog, acolo am înțeles că tot ce învățasem de-a lungul vieții – controlul corpului, expresia fizică – a fost un instrument foarte util pentru ei. Le-a schimbat viața. Copiii cu care lucrez eu sunt, în primul rând, copii furioși, care au o situație familială dificilă.

Eu, prin dans, am reușit să-mi înving furia. Îi învăț și pe ei să facă asta, prin intermediul diferitelor jocuri. E o metodă de exprimare. Am înțeles că asta vreau să fac. În doi ani de pandemie, mi-am modificat complet casa și am creat un sistem ca să mi-i apropii pe cei fără posibilități. Cred că e frumos să le ofer lor energia pe care mi-a dat-o mie dansul“, a spus tânărul.

Citește și: Cine este Taheira Sașa, fetița care a primit golden buzz de la Dragoș Bucur. De ce nu a fost niciodată la o școală publică

Citește și: Carina Veghiu și momentul magic de la „Românii au talent”. Cine e fetița cu voce ireală, care a primit golden buzz de la Andi Moisescu