Cuprinde smaralde, rubine, diamante și tot ce ți-ai putea imagina, în toate culorile Pământului. Iar regina a știut întotdeaună să-și poarte bijuteriile într-un mod demn, dar care niciodată nu a jignit interlocutorul. În funcție de ocazie, a purtat tiară, perle, diamante, niciodată cu opulență. Însă bijuteria de care nu s-a despărțit niciodată în 70 de ani a fost inelul ei de logodnă.

Cu un diamant de trei carate, solitar, în mijloc, flancat de fiecare parte de patru diamante mai mici, inelul de logodnă al reginei este o piesă de o eleganță ce nu se va demoda niciodată. Mai fascinantă decât inelul în sine nu e decât povestea din spatele lui.

inelul de logodna al reginei ElisabetaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Origini rusești

Legenda spune că țarul Nicolae al II-lea și țarina Alexandra a Rusiei au dat nepoatei lor, prințesa Alice de Battenberg, când aceasta s-a căsătorit cu prințul Andrew al Greciei, o tiară de diamante. Când singurul fiu al acesteia, Philip, a vrut să se căsătorească cu (pe atunci) prințesa Elisabeta, viitoarea regină, acesta a creat un inel folosindu-se de pietre din această tiară.

Și se pare că prințul Philip s-a implicat personal în designul inelului. În 1947 i-a oferit inelul reginei, iar de atunci aceasta nu l-a mai scos de pe deget decât o dată, pentru a fi micșorat (chiar la început, când i-a fost oferit).

Împreună cu verigheta din aur galez, acesta a fost purtat zi de zi de regină, care le folosea inclusiv pentru a transmite discret mesaje personalului său. Când începea să-și răsucească unul dintre inele pe deget, atunci personalul său știa că regina era gata să se retragă de la evenimentul sau întâlnirea la care participa.

Vezi și Chiar dacă acum îi spune ”Majestatea Voastră”, uite cum va avea voie Meghan Markle să o alinte pe regină!

Citește și: