Și cum în noiembrie 2017 monarhul și prințul consort Philip au sărbătorit nunta de platină, cu siguranță aceasta este cea mai purtată bijuterie a reginei.

Cu un diamant de trei carate, solitar, în mijloc, flancat de fiecare parte de patru diamante mai mici, inelul de logodnă al reginei este o piesă de o eleganță ce nu se va demoda niciodată. Mai fascinantă decât inelul în sine nu e decât povestea din spatele lui.

inelul de logodna al reginei ElisabetaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Origini rusești

Legenda spune că țarul Nicolae al II-lea și țarina Alexandra a Rusiei au dat nepoatei lor, prințesa Alice de Battenberg, când aceasta s-a căsătorit cu prințul Andrew al Greciei, o tiară de diamante. Când singurul fiu al acesteia, Philip, a vrut să se căsătorească cu (pe atunci) prințesa Elisabeta, viitoarea regină, acesta a creat un inel folosindu-se de pietre din această tiară.

Și se pare că prințul Philip s-a implicat personal în designul inelului. În 1947 i-a oferit inelul reginei, iar de atunci aceasta nu l-a mai scos de pe deget decât o dată, pentru a fi micșorat (chiar la început, când i-a fost oferit).

Împreună cu verigheta din aur galez, acesta este purtat zi de zi de regină, care le folosește inclusiv pentru a transmite discret mesaje personalului său. Când începe să-și răsucească unul dintre inele pe deget, atunci personalul său știe că regina e gata să se retragă de la evenimentul sau întâlnirea la care participă.

Vezi și Chiar dacă acum îi spune ”Majestatea Voastră”, uite cum va avea voie Meghan Markle să o alinte pe regină!

Citește și: