Pe numele ei real Susan Abigail Tomalin, actrița a luat numele de familie de la singurul ei soț, Chris Sarandon. Cei doi s-au căsătorit în 1967, pe când ea avea doar 20 de ani. Au rezistat împreună doar câțiva ani, iar divorțul s-a pronunțat în 1979.

S-a întreținut făcând curat în case și golind ploștile dintr-un spital

Susan Sarandon vine dintr-o familie cu 9 copii. S-a născut în New York, iar tatăl ei lucra în publicitate și televiziune. Are patru surori și patru frați, iar ea este cea mai mare dintre ei. A urmat o universitate catolică din Washington și a studiat drama. În timpul studiilor și chiar și după s-a întreținut golind ploștile dintr-un spital, făcând pe frizerița sau curățenie în case.

Susan SarandonSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cariera lui Susan Sarandon a început dintr-o întâmplare fericită

Cariera lui Susan Sarandon în lumea filmului a început într-un mod neașteptat. În 1970, aceasta a mers cu soțul ei de la acea vreme, Chris, la o audiție pentru drama „Joe”. Bărbatul nu a fost ales, dar ea s-a dovedit a fi o prezență magnetică. Cineva a avut flerul de a o alege și de a-i oferi un rol. A acceptat și așa și-a lansat cariera.

La 42 de ani, cariera lui Sarandon a primit un impuls major. În 1988 a jucat în „Bull Durham” alături de Tim Robbins și Kevin Costner, o peliculă care s-a bucurat de succes comercial și critic. Filmul i-a asigurat drumul spre o carieră lungă și de succes în industrie. În 1995, a primit un cec de 5 milioane de dolari pentru rolul ei din „The Client”, o sumă imensă pentru acea vreme, devenind una dintre cele mai bine plătite actrițe de la Hollywood.

Susan Sarandon, relație de peste două decenii cu Tim Robbins

Susan Sarandom și Tim Robbins, în
Susan Sarandom și Tim Robbins, în „Bull Durham”, 1988. Foto: Ptrofimedia

Susan Sarandon a avut o relație lungă pe ecran, dar și în viața reală cu Tim Robbins. Cei doi au fost împreună 23 de ani, însă nu s-au căsătorit niciodată. Au format unul dintre cele mai longevive cupluri de la Hollywood.

Tim Robbins, cu 12 ani mai mic decât actrița, este tatăl a doi dintre cei trei copii ai lui Sarandon, Jack și Miles, ambii trecuți de 30 de ani. Susan mai are o fiică, născută în 1985. Eva Amurri este copilul pe care-l are cu cineastul Franco Amurri. Eva a și făcut-o bunică pe marea actriță.

Susan Sarandon, Tim Robbins, băieții lor și fiica pe care actrița o are dintr-o relație anterioară. Foto: Profimedia
Susan Sarandon, Tim Robbins, băieții lor și fiica pe care actrița o are dintr-o relație anterioară. Foto: Profimedia

Susan Sarandon și Tim Robbins au început o relație în 1988, când s-au întâlnit pe platourile de filmare de la „Bull Durham”. S-au despărțit în 2009. După câțiva ani, Tim Robbins s-a căsătorit cu românca Grațiela Brâncuși, stră-strănepoata sculptorului Constantin Brâncuși. Au divorțat, însă, în 2021, la fel de discret precum și-au trăit iubirea.

În același an, Susan Sarandon surprindea cu o declarație, în podcastul Divorced Not Dead. Despre viața amoroasă spunea: „Nu mă interesează dacă este bărbat sau femeie. Adică, sunt deschisă cu privire la orice vârstă, orice culoare. Pentru mine, aceste lucruri sunt doar detalii”. Un an mai târziu, în emisiunea lui Jimmy Fallon, s-a declarat bisexuală.

Citește și: Imagini de coșmar cu Susan Sarandon. Actrița are un ochi vânăt și nasul fracturat

Citește și: Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas, născuți în aceeași zi, uniți pe viață. Povestea lor de dragoste și despărțirea care le-a întărit iubirea