Povestea de iubire dintre Kirk Douglas și minunata lui soție pare desprinsă din filme. Cei doi s-au cunoscut la Paris, iar pe acea vreme Kirk urma să se căsătorească cu altă femeie. Însă,  pentru că era convins că Anne e sufletul lui pereche, aproape și-a părăsit iubita la altar pentru ea.

Povestea de dragoste dintre Kirk Douglas și soția lui. Și-a părăsit iubita la altar pentru ea și au fost fericiți împreună 65 de aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Anne s-a născut în 1919, în Hanover, Germania, iar apoi s-a mutat cu familia ei în Belgia. A fost foarte bine educată și a învățat să vorbească fluent engleză, germană  și franceză. În tinerețe,  a trăit și a lucrat la Paris, întâlnindu-l astfel pe actorul Kirk Douglas, potrivit vintagenews.ro. Acesta a întrebat-o pentru prima dată dacă iese cu el la o întâlnire în 1953.

Anne Buydens lucra ca publicist de film la Paris, când i-a fost prezentat Kirk, care filma pe vremea aceea la „Lust for Life’, potrivit biografiei lor comune, intitulată „Kirk and Anne’.

„Douglas s-a uitat la mine și apoi mi-a zis: Ți-ar plăcea să ieși la cină cu mine și cu prietenii mei la un restaurant chic’. Și i-am zis: Nu, mulțumesc. Prefer să mă duc acasă să-mi fac singură niște ouă scramble. Nu se aștepta la un asemenea refuz’, a povestit Anne în carte.

 

Kirk Douglas și Anne au pierdut un copil

Lui Anne i s-a propus să promoveze un film în care juca Kirk. Inițial, nu a vrut  nici să-l întâlnească pe Kirk, mai ales pentru că acesta era cunoscut în industrie ca un adevărat Playboy. A refuzat atât invitația la cină, cât și oferta de job. Asta nu a făcut decât să-l înverșuneze și mai mult pe actor, care a făcut tot ce i-a stat în putință să o cucerească.

„Faptul că nu am impresionat-o cu siguranță m-a impresionat pe mine și eram decis să o cuceresc”, declara actorul în 2014.

Până la urmă au ajuns să formeze un cuplu. S-au căsătorit un an mai târziu,  pe 29 mai 1954, după ce Douglas a rupt o logodnă, amenințat fiind de Anne că urma să-l părăsească. De altfel, Anne chiar a ajuns să-și facă bagajele, moment în care Kirk a simțit că ar fi pierdut fără ea.

De altfel, întrebată într-un interviu recent care e secretul longevității mariajului lor, Anne, în vârstă de 100 de ani, a mărturisit fără să stea pe gânduri că a fost faptul că ea a închis ochii la infidelitățile soțului.

Anne Douglas a mai spus că întotdeauna a fost conștientă de relațiile extraconjugale ale soțului ei, dar a ales să le accepte.

Kirk Douglas a murit la 103 ani

„Kirk niciodată nu a încercat să le ascundă de mine. Ca europeancă, am înțeles că era nerealist să mă aștept la fidelitate totală într-un mariaj”, a povestit Anne.

În timpul căsătoriei, Douglas a avut aventuri cu Rita Hayworth, Patricia Neal, Faye Dunaway și Christina Crawford. A încercat să o seducă și pe Lauren Bacall, dar fără succes.

Despre toate acestea,  actorul a povestit că i-a cerut voie soției sale să înclundă în biografia sa din 1988 și  detalii despre relațiile sale extraconjugale, iar aceasta nu s-a opus. Așa cum era de așteptat, cartea a devenit bestseller.

Anne și Kirk au împreună doi copii, Peter și Eric, cel din urmă murind în 2004, în urma unei supradoze accidentale de alcool și medicamente. Ceilalți doi fii ai actorului, Michael și Joel, sunt dintr-un mariaj anterior, cel cu Diana Douglas, terminat în 1951.

Ce l-a impresionat pe Kirk la soția cea cel mai mult a fost umorul ei. Ei i-a dedicat actorul un volum de poezii lansat în 2004. Una dintre poeziile preferate ale Annei e una care începe așa: „Iubirea începe la 80 de ani”. Referindu-se la acest vers, Anne declara cu umor referindu-se la iubirea lui pentru ea: ”I-a luat destulă vreme”.

Legendarul actor Kirk Douglas a murit la 103 ani. Anunțul trist a fost făcut chiar de fiul lui, celebrul Michael Douglas.  „Cu o tristeţe imensă eu şi fraţii mei anunţăm că astăzi Kirk Douglas ne-a părăsit. Pentru întreaga lume, el a fost o legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor care şi-a trăit frumos anii de aur, un filantrop al cărui angajament faţă de dreptate şi cauzele în care a crezut a stabilit un standard către care să tindem toţi. Dar pentru mine şi pentru fraţii mei, el a fost doar tata, pentru Catherine a fost un socru minunat, pentru nepoţii şi strănepoţii lui a fost un bunic iubitor, iar pentru soţia sa un soţ grozav, a transmis Michael Douglas.

„Kirk şi-a trăit viaţa frumos şi lasă în urmă o moştenire pentru generaţiile următoare. Voi încheia prin cuvintele pe care i le-am spus la ultima sa aniversare: Tată, te iubesc foarte mult şi sunt mândru că sunt fiul tău, a mai adăugat actorul în mesaj.

Citește și: