Ar fi putut să aibă o copilărie fericită, dacă aceasta nu era marcată de abuzurile sexuale la care a supus-o propriul ei tată. Femeia, pe nume Robyn, a povestit că avea doar șase ani când pentru ea a început coșmarul.

Femeia a mărturisit că până acum nu a avut curaj să vorbească despre ororile pe care le-a trăit și a decis să facă acest lucru pentru a încuraja și alte femei să vorbească despre abuzurile prin care au trecut  în cadrul campaniei #LightupforChristmas campaign.  Robyn a povestit că problemele pentru ea au început la o vârstă fragedă, în momentul în care părinții ei au divorțat și ea a început să-și petreacă week-end-urile la tatăl ei.  Însă, în loc de iubire părintească, așa cum spera să primească, au început ani de abuz, manipulare și vinovăție.

La 17 ani, a încercat să se sinucidă

„Tată meu Daniel a început să mă violeze în timpul vizitelor în casa lui. Îmi aduc aminte că mergeam să dorm pe canapea și mă trezeam cu el dezbrăcat peste mine. Mă viola și eu plângema și stirga să nu mai plâng”, a povestit ea.

Tatăl ei îi promitea lui Robyn că abuzurile lui îl vor împăca din nou cu mama ei, iar apoi a amenințat-o că va vorbi cu servicile sociale să o ia de lângă mama ei, dacă nu îl lasă să o violeze. „Ce copil nu își dorește ca părinții lui să se împace. Am început să fac noaptea pipi în pat, dar nimeni nu a bănuit nimic. Violul și abuzul au continuat până într-o zi când mi-am făcut curaj și am fugit din casa lui.

„Abia se lumina de ziuă și aveam doar șapte ani și încercam să ajung la casa mamei mele aflată la kilometri depărtate. Am reușit să ajung înapoi acasă, dar aveam probleme mari pentru că am fugit. Nu puteam să-i spun mamei despre Daniel”, a mai adăugat ea.

Recunoaște că azi nu ar mai fi fost în viață, dacă nu cerea ajutor

De-a lungul aniilor, a început să își vadă tatăl tot mai rar, însă se învinovățea pentru abuzuri și nu putea să treacă peste, așa că la 17 ani a încercat să-și pună capăt vieții și a lua o supradoză. „Mă învinovățeam pentru ce s-a întâmplat. Mă gâdneam cum am putut să permit să mi se întâmple așa ceva. Am luat șase supradoze în total. Mi se părea că nimănui nu-i pasă”, a spus Robyn. În cele din urmă, femeia a cerut ajutor de la o linie deschisă de o organizație ce se ocupă de abuzați, Childline. „Dacă nu exista aceste conversații lungi cu Childline, azi nu mai eram aici. Consilierii m-au trimis la un centru de sprijin pentru victimele abuzului sexual și am început să-mi revin”, mărturisește femeia.

Robyn a mai dezvăluit că a decis să vorbească despre abuz, după ce a aflat că tatăl ei Daniel s-a recăsătorit și a avut alți copii. „Îmi făceam griji pentru ei”, a precizat ea. Daniel s-a sinucis înainte de decizia judecătorilor, însă Robyn a mers în instanță și a cerut să fie acuzat pentru ceea ce a făcut.  „Când au dat decizia în favoarea mea, am fost atât de încântată ca și cum ar fi fost arestat. Mi s-a dat o compensație de 10.000 de lire sterline, dar i-am donat pentru că aș fi fost nefericită dacă mai aveam vreo legătură cu el”, a mai povestit.

Robyn s-a căsătorit și are acum un mariaj fericit și spune că nimeni nu ar trebui să sufere în tăcere așa cum a făcut ea.

Citește și: