Presa britanică scrie că, de-a lungul vieții sale și aparițiilor publice, regina Elisabeta a avut pe puțin 200 de poșete în același stil: negre, marca Launer.

Deși nu ar avea nevoie de un astfel de accesoriu, pentru că are mereu în preajmă oameni care pot transporta orice își dorește, regina ține morțiș să poarte tot timpul cu ea o poșetă. În ea ține ochelarii de citit, bomboane de mentă, un ruj, cel mai adesea marca Clarins, preferata ei, un oglindă mică și un stilou. Duminica, are în poșetă și bancnote de 5 sau 10 lire sterline, pe care le donează bisericii unde ia parte la slujbă.

Dacă ceea ce poartă în poșetă nu e o surpriză, arătând mai degrabă că regina e o femeie ca multe altele, ce face cu acest accesoriu e însă neobișnuit.

”Este un motiv de îngrijorare să vezi că regina îşi schimbă geanta dintr-o mână în alta, în timpul unei conversaţii“, spune expertul în familia regală Hugo Vickers. Potrivit acestuia, aceast gest înseamnă că monarhul își doreşte să încheie conversaţia, iar personalul ei ar trebui să îi sară în ajutor.

Aceeași însemnătate are și plasarea genții pe podea: regina trebuie salvată cât mai repede dintr-o situație sau loc în care nu mai dorește să se afle.

Iar dacă geanta e așezată pe masă, e semn clar că monarhul în vârstă de 91 de ani își dorește să plece de la evenimentul la care ia parte în decurs de cinci minute.

Pentru ca gesturile ei cu poșeta să nu fie greșit interpretate, regina are mereu la ea un cârlig de care îşi poate atârna oriunde geanta. Astfel, atunci când e pe jos sau pe masă, e foarte ușor de observat.

Foto: Hepta

Vezi și Regina Elisabeta abia și-a strâns bradul de Crăciun și așa face în fiecare an. Are însă un motiv întemeiat

Citește și: