Palatul Buckingham  a publicat un portret actualizat cu cei doi pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la căsătorie. Regina, îmbrăcată într-o rochie crem,  poartă o broşă din aur galben, cu rubin şi diamant, primită cadou de la prinţul Philip în anul 1966.

Fotografiile au fost realizate în  camera White Drawing, în castelul Windsor, la începutul lunii noiembrie.

Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip sunt primul cuplu regal care celebrează 70 de ani de mariaj. Nunta de platină a Majestăţii Sale şi a Alteţei Sale Regale, va fi sărbătorită în această seară, la Castelul Windsor, într-o ceremonie restrânsă, alături de familie.

FWROSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Citește și: Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani, iar acum sărbătoresc 70 de ani de căsnicie

Regina Elisabeta a II-a e îndrăgostită de Principele Philip de la vârsta de 13 ani

Au trecut șapte decenii de când sunt împreună, dar povestea lor de dragoste pare desprinsă din povești sau din filmele de la Hollywood. Prințul Philip (96 de ani) și regina, în vârstă de 91 de ani,  adoră să poarte conversații lungi și se fac unul pe altul să râdă. „Fac o echipă grozavă împreună. Este o persoană care poate fi sinceră cu ea și cu care poate să râdă”, a declarat Robert Hardman, biograful regal și autorul cărțiii „Our Queen at Ninety”.

Cei doi s-au logodit în secret si s-au căsătorit din dragoste, ceea ce nu era chiar permis într-o familie regală, chiar și în secolul al XX-lea. Însă au reușit să convingă pe toată lumea că dragostea lor este unică și au rezistat împreună șapte decenii. Regina s-a îndrăgostit de prințul Philip când era doar o adolescentă.

Elisabeta avea doar 13 ani când l-a cunoscut pe prințul inimii ei, Philip, care avea 18 ani atunci și era cadet în Marina regală, având niște „ochi albaștri sclipitori”, după cum povestește chiar regina. Din momentul acela, cei doi s-au îndrăgostit iremediabil.

Citește și: Anunțul mult așteptat făcut de Kate Middleton, la două luni după ce a dezvăluit că este însărcinată a treia oară

Regina și prințul Philip s-au logodit în secret

Însă, a început războiul și Philip a plecat pe front, dar acest lucru nu i-a oprit pe cei doi au păstrat legătura prin scrisori. Ei au decis să se logodească în secret, întrucât familia ei nu-l privea cu ochi bun pe prinț pentru că nu avea o situație financiară de invidiat și nici nu deținea nici un regat. În cele din urmă, Elisabeta și-a convins familia să-l accepte pe iubitul ei și să-i lase să se căsătorească.

Elisabeta și Philip erau verișori de gradul trei prin regina Victoria  și verișori de gradul doi prin regele Christian al IX-lea al Danemarcei. În cele din urmă, în vara anului 1946, Philip a cerut regelui mâna Elisabetei. Regele a admis cererea lui însă orice angajament oficial a fost amânat până când Elisabeta urma să împlinească 21 de ani, în aprile următor. Între timp Filip a renunțat la titlurile sale grecești și daneze și a adoptat numele de familie al mamei sale britanice, devenind Locotenent Philip Mountbatten. Mai mult, el s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

Cununia religioasă a celor doi a avut loc 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar printre cei prezenţi s-au aflat Regele Mihai şi mama lui, Regina Elena.

La momentul căsătoriei, Principesa Elisabeta avea 21 de ani, iar mirele, locotenentul Philip Mountbatten, avea 26 de ani.

 

Citește și:

 

Fotografii:  ©Alpha Press/Hepta