Fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat pe 12 mai la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. De când a ajuns la penitenciarul Rahova, fostul edil-șef nu contenește să posteze pe Facebook, prin intermediul echipei de PR. Mesajele i-au vizat pe susținătorii lui, pe rivali, pe fiul său, pe soția sa, Iulia, dar și pe nepoței.

Pe 12 mai, după mai multe amânări, Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat sentinţa în Dosarul Colectiv. Instanţa l-a condamnat pe Cristian Piedone Popescu la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Revoltat de decizia magistraților, Piedone face „spectacol” mediatic de după gratii. Echipa lui postează aproape zilnic mesaje lungi, iar comentariile de susținere curg cu sutele. Mai nou, Piedone a publicat o mulțime de scrisori primite de la oameni, dar și scrisori de la nepoții lui. I-a anunțat pe urmăritori că a fost mutat de la Rahova, la Jilava, și a publicat și adresa unde poate fi găsit, pentru corespondență.

Cristian Popescu Piedone, un nou mesaj din pușcărie

„Două luni topite din viață…
Două luni de rugăciuni.
Două luni de amar.
Două luni de lacrimi văzute și nevăzute.
Două luni fără sotie, fără copii, fără nepoți, fără prieteni.
Două luni de dor.
Două luni NEVINOVAT între pereții ăștia de beton.
Oamenii mei dragi, îmi este dor de VOI.
Am muncit mult în viață, ca să-mi croiesc drum bun. Si l-am avut!
Dar s-a întâmplat să țin umbrela atunci când a plouat cu năpasta! Și drumul vieții mele s-a umplut cu amar. Acum… s-a dus și munca, s-a dus și drumul.
Îmi duc Crucea așa cum mi-a fost hărăzit și o să lupt în continuare.
Vă rog să-mi scrieți, așadar, la adresa urmatoare:
Penitenciarul Jilava, Str. Sabarului, Nr. 1.
Să aveți bucurii în case, oameni buni!
Cu dragoste și cu respect, Piedone NEVINOVAT”.

Piedone, mesaj pentru nepoți și pentru familie

„S-a dus jumătate din an…
Trece vremea… Trece și ne lasă urme de calendar în suflet și-n chip și-n oase…
Mâine, poimâine ceasul va bate de două luni trecute aici, în pușcărie. Caut să mă obișnuiesc cu locul, cu patul, cu peisajul, cu pereții. Aștept vizitele familiei și mă bucur de clipele cu ei. Îmi revad anii scurși, mi-i imaginez pe cei care or mai fi în tolba vieții…
Mă bucur de fiecare literă descoperită în scrisorile pe care mi le trimiteți. Sunt mai puternic cu fiecare vorbă bună pe care o primesc.
Da, David, iubitul meu nepot, bunicul este bine! Nu-ți face griji! Fii liniștit în gânduri, copil bun. Am și mâncare, mi-am făcut și prieteni. Mă voi întoarce într-o zi acasă, bărbățelul meu cel scump! Și vom povesti câte în lună și în stele!
Tuturor celor care îmi trimiteți scrisori aici, vă mulțumesc și vă iubesc! Să vă fie casele pline cu bucurie și Dumnezeu să vă aibă mereu în paza Sa!
Mi-e dor de fiecare bucată din Sectorul 5. Mi-e dor de oamenii dragi… Mi-e dor de freamatul străzilor. Mi-e dor de comunitatea din 5…
Mi-e dor de voi…”

scrisori-piedone-6SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Cristian Popescu Piedone are doi copii și trei nepoți

Cristian Popescu Piedone şi soţia sa, Iulia, au împreună doi copii, un băiat pe nume Vlad, şi o fiică, Ana Maria. De la băiat are doi nepoți, iar fiica i-a dăruit o nepoțică. Soții Andra și Cătălin Măruță sunt nașii de cununie ai lui Vlad, evenimentul având loc în 2013, iar un an mai târziu cei doi artiști i-au botezat acestuia și primul băiat. În 2012, Andra și Cătălin au fost nași la nunta de argint a lui Piedone, care și-a reînnoit jurămintele cu Iulia, la 25 de ani de căsătorie.

Citește și: Piedone, mesaje ireale din pușcărie: „Iulia, dragostea mea, ți-am luat parfumul cu mine, iubito”

Citește și: Cristian Popescu Piedone, mesaj halucinant în drum spre pușcărie. A fost condamnat în dosarul Colectiv