Phil Collins ajuns la 70 de ani a mărturisit cu mare durere că trebuie să se retragă din muzică din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

„Mă confrunt cu niște probleme fizice, ceea ce este foarte frustrant, pentru că știți, mi-ar fi plăcut să cânt pe scenă cu fiul meu”, a declarat el joi într-un interviu rar pentru „BBC Breakfast”, alături de colegii săi de trupă Genesis.

„Abia mai pot ține un băț cu această mână, așa că am anumite dificultăți fizice care mă împiedică să mai cânt”, a adăugat muzicianul.

Collins, în vârstă de 70 de ani, câștigător al Premiilor Grammy, a devenit celebru ca solist și toboșar al trupei de rock progresiv Genesis. Membrii îndrăgitei trupe au anunțat în martie 2020 că vor începe turneul de reuniune, „The Last Domino? Turneul 2021, pe care l-au amânat din cauza pandemiei. Însă, în luna aprilie ei au anunțat că „se vor întoarce în America pentru prima dată în 14 ani”, și că vor concerta și în Europa.

*PREMIUM EXCLUSIVE – NO WEB UNTIL 09.00 AM EST 29TH OCTOBER** A frail looking Phil Collins is helped into a wheelchair amid his ongoing battle to evict ex-wife Orianne Cevey from his $32 million Miami mansion.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Din păcate, Phil a mărturisit că din cauza problemelor de sănătate nu mai poate să cânte la tobe, fapt pentru care fiul lui, Nic, în vârstă de 20 de ani, l-a înlocuit pe tatăl lui.

Phil Collins se retrage din muzică

Chiar dacă nu mai poate bate la tobe, Phil Collins va fi alături de Genesis pentru a cânta.

Collins a afirmat că nu știe dacă va mai putea pleca în turnee viitoare împreună cu trupa, după ce acest turneu, întârziat de altfel de pandemie, se va încheia.

„Suntem cu toții bărbați cu o anumită vârstă și cred că într-o oarecare măsură ne apropiem de final. Cred că da, în general, pentru mine (e finalul turneelor – n.r), nu știu dacă mai vreau să fiu pe drumuri”, a mai spus el.

Collins, o legendă a muzcii, a avut numeroase probleme de-a lungul anilor din cauza coloanei. El s-a rănit foarte rău la spate, în 2009, și pentru prima dată a confirmat că nu mai poate cânta la tobe, în urma accindentării.

Cântărețul a mărturisit că are probleme mari cu spatele. „Vertebrele mele mi-au zdrobit măduva spinării din cauza poziției în care stăteam la tobe, în urma aniilor întregi de cântat. Nici măcar nu pot ține bețele în mod corespunzător fără să nu am dureri. Obișnuiam să-mi lipesc bețele de mâini”, a mai spus artistul.

Mai mult, cântărețul „You’ll Be in My Heart” a suferit un alt accident în 2015, când a suferit o căzătură urâtă și a trecut printr-o operație foarte dificilă, în urma căreia se mai poate deplasa cu mare greutate, nervii lezați. În prezent, se deplasează doar în scaun cu rotile şi nu poate sta în picioare decât sprijinit în baston.

Phil Collins, trădat de fosta soție

Durerea, dar și suferința și-au pus amprenta pe chipul și trupul artistului care ne-a încântat ani la rând cu muzica lui și mulți dintre noi i-am fredonat melodiile. Astăzi la 70 de ani, artistul britanic pare măcinat de boală, iar războiul pe care îl duce cu fosta nevastă nu a făcut decât să-i provoace și mai multă suferință. Trist, cu părul complet alb, artistul e de nerecunoscut.

Phil Collins a fost implicat în mare scandal cu fosta nevastă, Orianne Cevey. Cei doi au divorțat în 2008, dar s-au apropiat din nou opt ani mai târziu. Totul s-a risipit, însă, anul trecut, când Orianne s-ar fi măritat cu alt bărbat, în mare secret, în Las Vegas. Pentru a-și ascunde relația, ea i-a zis lui Collins că se duce în Vegas cu afaceri. Când a aflat adevărul artistul și-a dat afară soția din vila, în valoare de 40 de milioane de dolari, și a schimbat toate codurile de acces în casă. Orianne l-a amenințat cu dezvăluiri umilitoare din viața lor de cuplu, dar artistul nu s-a lăsat înduplecat și cei doi au început să se judece. În cele din urmă, Phil a fost nevoit să-și vândă casa lui de vis, pe care o adora. Aceasta a fost cumpărată de un milionar și urmează să fie dărâmată.