Lumea artistică din țara noastră este mai săracă. Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți interpreți de muzică populară din România s-a stins din viață la vârsta de numai 56 de ani. Muzicianul a murit fulgerător chiar cu 15 minute înainte de a urca pe scenă.

„Cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, organizat la Reșita, la Sala Polivalentă, pentru strângerea de fonduri în vederea continuării tratamentului, Petrică Vița ne-a părasit.

Artiștii veniți din toate colțurile țarii s-au adunat în semn de respect în fața publicului, s-a cântat o doină de rămas bun, iar Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a ținut o slujbă pentru odihna sufletului lui Petrică Vița. Toată sala l-a aplaudat pentru ultima oară pe maestrul Petrică Vița, luându-și rămas bun pentru totdeauna!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei!”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Și fiica maestrului poșta pe aceeași rețea de socializare un mesaj sfâșietor: ”NUUUU TATI !!!!!! NUUUUUU !!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi . TE IUBESC DIN TOATE VIEȚILE !!!!! Vei ramane tata meu mereu !!!! Dumnezeu să te aibe în paza lui !!!!!

Ce mă fac eu fără tine ???? Vreau să știe o lume întreagă , ai fost cel mai bun tată din lume !!!! TE IUBESC TATI MEU !!!!!”.

Unde și când va fi înmormântat. Unde i se poate aduce un ultim omagiu artistului

UPDATE: Tot Georgiana Vița, fiica regretatului artist, a anunțat pe contul ei personal de Facebook că toți cei care vor să-și ia rămas bun de la tatăl ei pot merge la Capela din Dumbrăvița, artistul urmând să fie îngropat vineri, începând cu ora 13:00.

”Cine dorește sa își ia rămas bun de la tatăl meu, Petrică Vița, trupul neînsuflețit este depus la Capela din Dumbrăvița ( vis-a-vis de benzinaria Socar ) începând de astăzi, ora 10. Joi, în intervalul orar 10-17, va fi depus în Catedrala “ Schimbarea la față” din Reșita, orașul lui de suflet.

Tot în aceiași zi, va reveni la capela din Dumbrăvița începând cu orele 19. Îl vom conduce pe ultimul drum, vineri, 30.06 începând cu ora 13 la cimitirul din Dumbrăvița.”, a scris Georgiana Vița, fiica regretatului artist.

maestrul-a-murit-la-56-de-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Familia și prietenii încercau să strângă bani pentru tratamentul său

Chiar zilele trecute ieșise la iveală faptul că artistul suferea de cancer de piele. Diagnosticul a fost pus în urmă cu 6 ani, dar publicul nu a știut decât în momentul în care familia și prietenii au decis să anunțe, pentru a strânge bani pentru tratamentul costisitor.

Chiar în zilele trecute, prietenii lui Petrică Vița au inițiat o campanie de donații, pentru a-l sprijini financiar pe artist.

”Cu toții îl susținem pe maestrul taragotului, Petrică Vița. De o viață mângâie inimile oamenilor prin muzica pe care o cântă, iar în rândul prietenilor este extrem de iubit pentru omul bun care este.

Până acum nu s-a făcut publică problema lui de sănătate cu care se confruntă de 6 ani. Boala a fost ținută sub control până în ultimele luni. Din păcate, situația s-a agravat și a avut nevoie de un tratament mai puternic, iar în acest moment se află la Viena. Pentru cancerul de piele cu care se confruntă este nevoie de un tratament special, iar costurile sunt uriașe.

Noi vrem să ajutăm familia, care se luptă din răsputeri sa țină pasul cu aceste costuri enorme. Tratamentul este unul de lungă durată și costurile sunt de aproape 60.000€ pe săptămână, în cazul în care va necesita spitalizare permanentă.

Ne dorim ca el sa se facă bine și pe lângă rugăciune, orice sprijin contează. Cine dorește și poate să ajute cu ceva, aveți la dispoziție următoarele conturi”, s earăta în mesaj.

Mesajul plin de speranță al soției, înainte ca artistul să treacă la cele sfinte

„Dragii mei, știu că foarte mulți dintre dumneavoastră sunteți îngrijorați datorită loviturii năprasnice, resimțită atât de dureros de întreaga noastră familie. (…) Cu mare părere de rău vă anunț că Petrică Vița nu își va putea onora contractele anul acesta, dar fiind un luptător am toată încrederea în el și în bunul Dumnezeu că va trece cu bine peste această perioadă dificilă din viața lui, iar de anul viitor ne va putea fi alături, mie și formației VIP MUSIC, așa cum v-am obișnuit de aproape o viață.

Până atunci eu, împreună cu colegii mei dragi, (cu completările de rigoare) vom face totul pentru a asigura buna desfășurare a evenimentelor spre mulțumirea tuturor.

Cu regret, dar ceea ce nu ține de noi nici nu putem controla. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor, pentru susținere (fizică și morală) și mai ales pentru înțelegere!”, a transmis cântăreața.

Mesaj de la fiica artistului

La rândul ei, Georgiana Viță, fiica celor doi, a transmis celor de acasă că, în cazul în care banii nu vor fi folosiți, vor fi donați persoanelor care au nevoie de ei.

„Mulțumim tuturor din suflet pentru acest gest pe care l-ați făcut pentru noi. Nu mai am cuvinte! Sper din tot sufletul să depășim cu bine această situație.

Mulțumim tuturor pentru donații. În cazul în care nu ne folosim de aceste donații, eu voi face public totul și am sa donez altor persoane care au nevoie de ajutor. Va mulțumim tuturor!”, a transmis aceasta.

Citește și:

Bianca Drăgușanu, sfaturi pentru femeile care vor să aibă succes: „Nu îți trebuie neapărat mulți bani: „Eu, după ce am născut…”

EXCLUSIV Urania Cremene: ”Copiii măsoară iubirea în timp, nu în numărul de jucării”