Totul s-a aflat acum, după ce fiica sa, Oana Roman, a făcut totul public.

Se pare că Petre Roman, ajuns la vârsta de 75 de ani, a primit o ofertă de nerefuzat din Elveția.

Petre Roman va ocupa funcția de președinte al Universității Swiss UMEF din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. Anunțul a fost făcut de Oana Roman, care s-a arătat mândră de faptul că meritele lui sunt, într-un final, recunoscute.

„Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția.

Practic va sta parte din timp în Elveția și tare mult mă bucur că va scăpa de țara asta de doi bani, de mizeria asta din România și că o țară ca Elveția îi recunoaște meritele”, a povestit Oana Roman, conform evz.ro.

Contactat de click.ro, fostul premier a explicat ce înseamnă funcția în care a fost ales: ”„Într-adevăr am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine.

Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo. Cursurile se desfășoară în sistem hibrid: vin fizic cam 50 de studenți și mult mai mulți, nu știu exact câți urmăresc online. Universitatea are un sediu superb, într-un castel, are filiale în Africa și Asia. Este practic un centru de studii post-universitare, unde se predă în două limbi, franceză și engleză. 

Există două feluri de specializări: în Gestiunea Întreprinderilor (business și management) și Relații Internaționale. Pentru a urma cursuri acolo trebuie să ai recomandări în primul rând, să fii absolvit o instituție de învățământ superior în domeniul respectiv.”, a povestit Petre Roman. 

Petre Roman este cunoscut publicului larg pentru ceea ce a încercat să facă în politică, însă fostul premier are o carieră puternică în spate, fiind recunoscut în lumea științifică pentru cercetările sale din domeniul fizica fluidelor, dar și a poluării mediului.

Petre Roman devenea în 1968 asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București iar în 1976 obține titlul de șef de lucrări, apoi conferențiar. În 1985 i se încredințează conducerea Catedrei de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică, scrie Impact.ro.

A condus cercetări și a realizat o instalație pilot pentru transportul hidraulic al minereului și sterilului cu aplicații în industria minieră. Din 1990 este profesor universitar, iar în aprilie 2000 primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Chișinău, Republica Moldova. Este membru al Asociației Internaționale de Cercetări Hidraulice (IAHR).

Petre Roman a publicat peste 100 de lucrări științifice în edituri și reviste de specialitate, la congrese și alte manifestări științifice, în țară și străinătate. Unele dintre acestea își păstrează validitatea științifică, cum ar fi cele privitoare la studiul efectelor descărcării apelor calde de la CNE Cernavoda, modele de simulare a turbulenței cu aplicații în predicția jeturilor poluante și a auto-curățirii magistralelor de canalizare urbană.

Vezi și Oana Roman spune adevărul despre tatăl său, Petre Roman: ”Atât de mult a furat tata!

Citește și:

Daniela Gyorfi spune în sfârșit ce intervenții estetice are: ”Nu sunt Miss Univers!”

Cătălin Moroșanu a devenit tată pentru a doua oară. A făcut anunțul într-o emisiune TV