„80 de ani, cu mii de povești de viață, 80 de sfârșituri de veri, cu 80 de începuturi de toamne, zeci de ani în slujba rock-ului românesc, zeci și sute de trupe rock promovate în marea lui emisiune de suflet, Întâlnirea de la miezul nopții, dar și în sutele de concerte și festivaluri marca Petre Magdin, pentru că tot ceea ce face artistul, compozitorul, omul de televiziune Petre Magdin a fost, este și va fi, până în ultima secundă a vieții lui fizice în acest Univers, susținerea, promovarea și încurajarea rock-ului românesc, pentru că, a spus și spune mereu, artiștii noștri au mare nevoie să fie ajutați și promovați!

Tabloul de viață al unui King Rock poate să devină infinit în povestiri, dar eu, azi, îi spun, La mulți ani, om al vieții mele, La mulți ani, Petre Magdin, La mulți ani, Inimă a Rock-ului românesc! Viață lungă și sănătoasă, Pace sufletească și să se bucure alături de cei care i-au fost mereu alături în toate situațiile vieții!

Mâine seară, îl așteaptă o surpriză deosebită, vă voi povesti… ! Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați fost și ne sunteți mereu alături. Vă îmbrățișăm tare, vă iubim mult, pe toți!”, a fost mesajul publicat de Ana Moroșanu Magdin, soția lui Petre Magdin, pe Facebook.

petre-magdin-5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Cum s-au cunoscut Ana și Petre Magdin. Ea l-a scos de două ori din ghearele morții

Ana Moroșanu Magdin a povestit, pentru Click!, cum a reușit Petre Magdin să fenteze moartea de două ori, dar şi cum a început povestea lor de dragoste, în 1999. “La noi a fost dragoste la prima vedere din prima secundă. Nu am mai putut să stăm unul fără celălalt. Ne-am cunoscut la TVR, intrarea Pangratti! Eu intram, Petre pleca, parcă ne-a atins cineva cu o baghetă magică, ni s-a transformat viaţa în mare bucurie de atunci, trecând prin multe încercări, dar, doar împreună, cu multă iubire, veselie şi optimism! 

Cam un an a durat aşezarea lucrurilor, după care nu ne-am mai despărţit nici o zi, lucrăm şi plecăm peste tot împreună! În 2006, Petre a fost grav bolnav, medicii i-au mai dat 9 luni. Am fost distrusă, nu puteam să accept un astfel de verdict. După multe gânduri, lacrimi şi frământări m-am gândit că trebuie să îl fac bine. Ştiam că iubirea vindecă, aşa că m-am informat. Mai cunoşteam şi eu foarte multe tratamente naturiste, apicole! Mai pe scurt, l-am vindecat de adenom la prostată, i-am adus în parametri normali ficatul care era foarte mărit şi tot aşa.

Tot acest tratament a constat în alimentaţie sănătoasă, fără alcool, totul fiert, fără grăsimi sau prăjeli şi o schemă naturistă de tratament din produse apicole şi anumite tincturi din plante. După 9 luni, l-am dus la control. Medicilor nu le-a venit să creadă, nu numai că adenomul la prostată nu a evoluat cum ne spuseseră, dar adenomul nu mai era. Ficatul era în parametri foarte buni, analizele de sânge foarte bune”, povestea Ana Magdin, în 2017, pentru sursa citată. 2017 este anul în care celebrul rocker a făcut un atac cerebral vascular.

Și după AVC, tot soția iubitoare l-a psu pe picioare. „Petre nu mai mergea după atacul vascular ischemic, eu îl îmbrăcam, îl dezbrăcam, îi făceam băiţă, îi dădeam să mănânce, îi dădeam medicamentele şi tot aşa! După două săptămâni de tratamente apicole cu lăptişor de matcă, polen şi pastură, Petre a început să meargă şi să facă mişcare prin curte”, a povestit Ana Magdin.

Petre Magdin, veteranul rocker iubit de tineri

Petre Magdin s-a născut la 29 august 1943, în localitatea Pesac, județul Timiș, unde a și copilărit. A studiat la Colegiul de Artă Ion Vidu din Timișoara, urmând apoi Conservatorul Ciprian Porumbescu, din București.

Este aranjor muzical, cântăreț, compozitor, muzician, orchestrator, producător de muzică și realizator tv, de emisiuni muzicale si de divertisment. Cea mai cunoscută emisiune a lui a fost „Întâlnirea de la miezul nopții”.

Cel mai iubit rocker și prezentator de televiziune în rândul tinerilor, de după Revoluție, Petre Magdin a ieșit din viața publică, după ce TVR nu a mai concretizat nici un proiect propus de el.

În ultimii ani, Petre Magdin a preferat să urmărească de la distanță activitatea muzicală românească, iar greaua cumpănă prin care a trecut în 2017, accidentul vascular cerebral, dar și pandemia, au rărit aparițiile sale publice. S-a retras la țară, în Vâlcea, alături de soția sa, jurnalista Ana Moroșanu Magdin, și pare că timpul nu l-a schimbat mai deloc. Petre Magdin și-a păstrat pleata pe care o are din perioada când cânta în anii ’70, în trupele Modern Grup și Dixie, notează Money.ro.

În emisiunile lui Petre Magdin s-au lansat generații de artiști respectați ai scenei muzicale actuale. Veteranul rocker și muzician a făcut posibil visul a zeci de formații și artiști de la începuturile anilor ‘90, acela de a avea un album și de a se lansa la singurul post de televiziune din acea perioadă.

Puțini știu că Petre Magdin a fost căsătorit, în anii ’70, cu artista Dida Drăgan, căreia i-a scris o mulțime de melodii. Cel care a confirmat această relație este chitaristul Florin Ochescu, soțul Silviei Dumitrescu, și el fost soț al Didei Drăgan. Eu am avut o legătură sentimentală prin ’79 cu Dida Drăgan, care era proaspăt divorţată şi cu care am rămas şi am făcut un copil, în 1983 (…) Ea rămăsese descoperită în sensul că repertoriul ei se limita în acea perioadă la piesele lui Petre Magdin, fostul ei soț!”, a povestit Ochescu, în 2009, pentru artasunetelor.ro.