„Familia lui Peter Mayhew, cu dragoste profundă și multă tristețe, regretă să vă anunțe că Peter a murit. Ne-a părăsit în seara zilei de 30 aprilie, 2019, iar familia i=a fost alături, în casa lui din nordul Texasului”, a apărut pe pagina actorului.

Peter Mayhew avea o înălţime de 2,21 metri

Născut la Londra în mai 1944, Peter Mayhew avea o înălţime de 2,21 metri (fără a suferi de gigantism), graţie căreia a obţinut primul său rol, în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur.

 

Meghan Markle și prințul Harry nu-i mai urmăresc pe William și Kate pe Instagram. Cum și-au explicat decizia

Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor, un prieten de încredere al personajului Han Solo. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în Trezirea Forţei, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2,09 m).

„Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund”, este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker.

Mormăitul dezarticulat, care caracteriza limbajul însoţitorului fidel şi copilot al lui Han Solo, era evident produs de inginerii de sunet. Fanii peliculei cred însă că expresivitatea şi gesturile lui Peter Mayhew în costumul impozant din păr de yak au contribuit mult la succesul personajului.

 

Citește și: