Săptămânal ești în căutarea viitorului ”Next Star”, alături de Alina Eremia, Crbl și Dorian Popa. Consideri că ești un jurat exigent sau indulgent?

Consider că sunt echilibrat. La cât de mulți copii talentați am văzut, probabil am devenit și exigent. Dar după ce devii părinte n-ai cum să nu devii și indulgent. Am câte puțin din fiecare.

Te-ai gândit cum ar fi să participe şi fiicele tale, Maria (3 ani) și Rosa Alexandra (1 an și jumătate)?

Da, și de multe ori ne jucăm acasă de-a “Next Star”. O pun pe Maria să cânte și dacă se prostește, greșește, se răsfață sau nu cântă toată piesa, îi dau steluță roșie. (râde) Atunci zice, “bine, tati, atunci mai cânt o dată”. Apoi îi dau și câte o steluță verde, să o stimulez. E încă mică și rușinoasă.

Îți dai seama repede de talentul unui copil?

Îmi dau seama dacă anumiți copii sunt lipsiți de teama, de tracul de scenă, dacă ritmic sunt foarte buni sau dacă falsează. Sunt multe detalii de care-ți poți da seama, dar toate se pot dezvolta cu antrenament. Am văzut filmări video cu mine, de când aveam nouă sau zece ani. Și eu falsam pe alocuri sau țipam. Până nu faci și cursuri nu poți evolua. Când ești foarte bun de mic, cred că este extrem de greu să-ți păstrezi charisma și atunci când devii mare. Și spun asta pentru că riscul să devii robotic, având un program intens de studiu, este foarte mare. De aceea, pe copiii mei și pe toți copiii i-aș sfătui să-și păstreze din naturalețea vârstei.

Ți se pare că unii părinții își doresc mai mult decât copiii lor să îi înscrie în astfel de concursuri pentru că îi consideră talentați, deși poate nu sunt încă la acel nivel?

De multe ori. Pe de o parte, e bine când părintele te împinge de la spate, pentru că atunci te dezvolți și ușor-ușor te îndrăgostești de ceea ce faci. A fost și cazul meu. Uneori e bine să fii îndrumat și împins de la spate, dar nu este bine să fii forțat să faci ceva. Cel mai de apreciat este atunci când vezi un copil care-și dorește din tot sufletul să facă un lucru și, chiar dacă nu este susținut de părinți, el merge mai departe și crede în ceea ce vrea să facă.

Tu cum erai în copilăriei, cuminte și talentat?

Nu pot să spun că am fost cuminte neapărat, dar nu le-am făcut probleme majore părinților. Am încercat să nu-i supăr, pe cât de posibil. Și să-i ascult. Dacă m-ar fi lăsat pe mine singur să aleg, nu aș fi ales muzica. Eu aveam altceva în cap, să fiu sportiv de performanță, de exemplu.

Ce rol are familia ta în menținerea echilibrului?

Are un rol fantastic. Tot ce fac și tot ce am făcut în ultimii ani, de când am cunoscut-o pe Raluca și avem copiii, fac pentru viitorul nostru. Nu am renunțat să trăiesc pentru mine, dar am pus distracțiile pe planul doi. Iar echilibrul ăsta ți-l oferă și liniștea de acasă pentru că oricât de obosit ai fi, dacă ai liniște acasă, te întâmpină copiii zâmbind și soția calmă, ai tot confortul psihic să faci ceva. Nu am spus “nu” petrecerilor și concertelor, din contră, mă duc relaxat la ele, pentru că nu mă bate nimeni la cap. Și asta e mare lucru. Chiar dacă am întârziat trei ore acasă, nu mă sună nimeni să mă streseze. Atunci, abia aștept să mă întorc mai repede acasă.

Într-o lumea agitată, ce ține familia unită?

Dragostea și respectul.

Cum arată România ideală pentru copiii tăi?

Sper din suflet să ne dezvoltăm din mai multe puncte de vedere. Și ca infrastructură, și ca mentalitate și, mai ales, ca educație. Și tare bine ar fi bine să crească puțin și nivelul de trai.

Ce îți dorești să ți se întâmple în plan artistic în perioada următoare?

Îmi doresc continuitate. Mi-e foarte bine cum sunt acum. Aș merge liniștit pe genul de proiecte în care sunt implicat acum. Sunt deschis către nou, îmi place să muncesc, cunosc sistemul, sunt în televiziune ca la mine acasă. Știu cum gândește un producător și cum vede el esența emisiunii, ce vrea de la tine fiecare prezentator în parte, ce se așteaptă de la tine dacă te afli în postura de jurat sau concurent. Știu cu ce se mănâncă toate lucrurile astea și mă văd făcând asta în continuare, pentru că îmi place ceea ce fac.

“Te cunosc de undeva!” ar trebui să nu mai aibă secrete pentru tine. Totuși, ai descoperit ceva legat de experiența ta în acest show abia acum, la cea de-a patra ta participare?

Da, abia acum când suntem aproape de finală am descoperit că am în continuare aceleași emoții, că sunt extrem de mulți artiști în care mi-ar fi dificil să mă transform, că am aceeași dorință de joacă și că nu m-am plictisit deloc. La “Te cunosc de undeva!” nici o ediție și nici un sezon nu seamănă cu altul. Este o sursă de inspirație și de caterincă inepuizabilă.

Ai obiceiuri pe care le faci pentru a-ți merge bine înainte de evenimentele importante?

În liftul transformărilor, la “Te cunosc de undeva!”, sau înainte de a intra în scenă, în general, îmi fac semnul Crucii și spun “Tatăl Nostru”. Este un obicei de care nu vreau să scap niciodată.

Care este cea mai frumoasă veste pe care ți-ai dori s-o primești în viitorul apropiat?

Orice surpriză mă bucură. Mi-ar plăcea să aud că e toată lumea sănătoasă. Nu cred că-mi doresc o surpriză pentru mine, ci să nu fie rău pentru alții.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

De câte ori te-ai convins că atunci când îți dorești ceva foarte mult Universul te ajută?

Îți dau un exemplu foarte clar, care poate fi probat. Imediat după divorțul meu, la o lună și ceva mai exact, de ziua mea, pe 20 iulie, 150 de invitați (îi am filmați pe toți) mi-au dorit o soție cuminte, frumoasă, de casă, care să-mi ofere copii. Știi la cât timp am cunoscut-o pe Raluca? La o săptămână după aceea, pe 27 iulie.

copyright-gabriela-arsenie-antena1_130916_next-star7-ed4_0024

Show-ul ”Next Star” este difuzat în fiecare joi, de la ora 20:30, la Antena 1.

Nu pot trăi fără

Familie – ”Pentru că îmi oferă echilibrul și dragostea de care am nevoie.”

Apă – ”Cum să nu bei apă?” (râde)

Muzică – ”Dacă ai familie și apă, trebuie să asculți și muzică” (râde)