Aceasta a fost concluzia intalnirii dintre monarh, printii Charles, William si Harry, si Meghan Markle prin telefon, din Canada, unde se afla cu fiul ei, Archie.

Suveranul in varsta de 93 de ani a fost de acord ca ducii de Sussex sa locuiasca atat in Marea Britanie, cat si in America de Nord, asa cum si-au dorit.

Mai mult, regina Elisabeta a II-a a aratat ca ii sustine pe deplin pe Harry si Meghan in decizia lor, anuntata miercuri, respectiv aceea de a renunta la indatoririle regale si a fi independenti din punct de vedere financiar.

Mesajul reginei, intr-o situatie de criza fara precedent

Intr-un comunicat emis de Palatul Buckingham se arata ca regina „intelege” si „respecta” decizia ducilor de Sussex de a se elibera de indatoririle regale.

„Azi, familia mea a avut discutii constructive legate de viitorul nepotului meu si familia sa”, se arata in comunicatul emis in numele reginei.

„Familia mea si cu mine sprijinim pe deplin dorinta lui Harry si Meghan de a-si crea o noua viata, ca familie tanara”, se mai arata in comunicatul emis imediat dupa intalnirea terminata in timp pentru ca monarhul sa-si bea ceaiul.

„Desi am fi preferat ca ei sa ramana membri ai familiei regale cu norma intreaga, le respectam si le intelegem dorinta de a duce o viata mai independenta de familie, in timp ce vor ramane membri valorosi ai familiei”, se mai arata in document.

Harry si Meghan au aratat clar ca nu vor sa se bazeze pe fondurile publice in noile lor vieti”, se stipuleaza clar in mesajul reginei.

„Am convenit ca va fi o perioada de tranzitie, in care ducii de Sussex sa petreaca timp in Canada si Marea Britanie.

Sunt chestiuni complexe ce trebuie rezolvate de familia mea si mai e munca de facut, dar am cerut ca deciziile finale sa vina in urmatoarele zile”, se mai precizeaza in comunicat.

Printul Harry, in varsta de 35 de ani, si americanca Meghan Markle, de 38 de ani, s-au casatorit in mai 2018, dupa doi ani de relatie. Au deja un mostenitor, Archie, nascut un an mai tarziu. Printul Harry este al saselea mostenitor al tronului, in timp ce fiul sau si cel de-al optulea stranepot al reginei e al sapotelea in succesiunea pentru tron.

Vezi si Primul comunicat comun al prinților William și Harry, după ce cel din urmă a anunțat că el și Meghan Markle renunță la îndatoririle regale

Citeste si: