Cum ți se pare Zuza, împărțiți aceleași principii?

Nu știu dacă aici e vorba neapărat de principii, ci de o țăcăneală, foarte simpatică de altfel, care mă caracterizează, care e parte din mine.

Ce ar trebui să știe iubitorii de divertisment despre noul sezonul “FANtastic Show”?

Că acest show este un prilej de distracție pură. Oamenii pot observa că este făcut cu sufletul, relaxat și fără pic de încrâncenare. Iar noi chiar ne distrăm la filmări.

Zuza este cam pe aceeași lungime de undă cu Neluțu? Dar tu, Paula, cu Pepe?

Da, da! Pepe are un soi de histrionism care mie îmi place foarte mult și o bucurie extraordinară de a se juca în toate modurile posibile. Pepe este exact cum îmi place mie să fie un om, nu se ia foarte în serios și nu este plin de el. Are acea candoare… și un suflet foarte frumos. Și Neluțu este la fel.

FANtastic show se difuzează sâmbăta, de la ora 20.30, la Antena 1.

Gândindu-te la parcursul tău profesional, care sunt primele lucruri de care ești mândră?

Sunt multe lucrurile de care sunt mândră. De exemplu, că am devenit ceea ce sunt acum și că nu m-am oprit din drum și din evoluția mea. Îmi doresc ca și peste zece ani să spun la fel despre mine. Fiecare etapă din viața mea m-a ambiționat să fiu mai bună și cred că niciodată nu mă va mulțumi suficiența. Știu exact de unde am plecat și câte parale fac. Din zi în zi încerc să fiu mai mișto și să învăț de la cei din jur, și de la cel mai mic, și de la cel mai mare.

Care este locul de care te leagă cele mai frumoase amintiri atât profesional cât și personal?

Sunt câteva asemenea locuri. Iașiul, de exemplu, pentru că de acolo am pornit și acolo m-am format ca actriță, dar și pentru că e locul unde am iubit pentru prima oară. Mai sunt Oradea, Satu Mare și Tg. Mureș, unde am descoperit niște oameni minunați și unde am petrecut cei mai frumoși ani. Acolo mi-am petrecut un soi de studenție pentru că, la Iași, în perioada facultății, lucram nopțile. Făceam gărzi la Spitalul de Urgență, unde eram asistentă medicală și, din cauza asta, nu am avut timp să-mi trăiesc studenția. La Oradea, Satu Mare și Tg. Mureș și mi-am făcut niște prieteni care mă iubesc foarte mult și în ziua de azi. Când vreau să mă încarc cu ceva bun, mă gândesc la momentele petrecute acolo. Și, de asemenea, Bucureștiul, unde am continuat devenirea mea ca femeie, soție și mamă.

Cum ai descrie universul tău familial?

E oaza mea de liniște. De fel sunt foarte agitată, caut munca, muncesc enorm și am perioade în care dorm foarte puțin. Acesta este locul unde mă retrag și în care nu mă deranjează nimeni, e locul unde se află ghemul meu de energie, Carla, dragostea vieții mele.

Care este joaca preferată alături de fiica ta, Carla (7 ani)?

Noi ne jucăm foarte mult împreună. Ultima oară am fost la un magazin de materiale de construcții, de unde ne-am cumpărat aracet, glicerină, vopsea și un bidon de detergent lichid, am preparat împreună slime-uri (n.n. o gelatină lichidă) și am uns cu ele toată casa. Am vopsit apoi împreună o ramă de oglindă, dar și niște crenguțe. Facem toate trăsnăile…

Soțul tău și tatăl Carlei locuiește încă la Cluj?

Este cu noi, la București, de mai bine de un an.

Ați planificat vacanța pentru această vară? Unde ați ales să vă relaxați?

Soțul meu este desemnat să aleagă destinația de vacanță și îmi trimite tot felul de variante pe care le studiez în pauzele de la filmări. Mie mi-ar plăcea foarte mult să prindem un last minute, să ne facem bagajele, să căutăm o destinație și să plecăm acolo în doar câteva ore.

În concediu alegi de fiecare dată o altă destinație sau rămâi fidelă unei locații?

Depinde. De cele mai multe ori alegem o altă destinație, dar sunt și locuri în care ne place să ne întoarcem. Cum ar fi Spania. Anul ăsta mi-aș dori să ajungem în Grecia sau Cipru.

Care sunt lucrurile care te fac sa te simți bine?

O muzică bună, o masă pe terasă, la asfințit, cu un pahar de vin bun, cu prietenii și omul drag alături.

Ce formă de artă te impresionează cel mai mult?

Baletul și muzica. Ambele mă impresionează incredibil. Am descoperit de curând un dansator rus, Sergei Polunin, care m-a făcut bucăți.

Ți-ar plăcea să devii din nou mamă, dacă așa va vrea Dumnezeu?

Aș vrea, dar mi-e teamă. Am trecut de 40 de ani, nu mai am 25 de ani… Pe de altă parte, nu e târziu niciodată, doar avem atâtea exemple. Dar, sincer, mi-e și frică de un al doilea copil, pentru că sunt foarte ocupată și nu știu dacă mi-aș mai găsi eu loc în viața lui… Însă, dacă o fi să fie, o să-i mulțumesc lui Dumnezeu.

Privindu-ți viaţa din afară, ce sfat ţi-ai da?

Să mă îngrijorez mai puțin, pentru că oricum nu pot schimba cu nimic situația, să râd mai mult, să iubesc mai mult și să redevin omul liber – și mă refer aici la libertatea interioară – care eram acum mulți ani.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care crezi că este prețul succesului tău?

Cred că cel mai greu este momentul acela când vrei să-ți petreci timpul cu copilul tău, dar trebuie să te desprinzi de el ca să faci alți oameni fericiți.

 

Nu pot trăi fără…

Carla – ”Pentru că este sufletul meu și pentru că mă învață să trăiesc.”

Munca mea – ”Adică teatrul și televiziunea, pentru că mi-am dat seama că sunt menită să fac asta. Nici nu pot să exprim în cuvinte ce simt pentru teatru și tv.”

Muzica – ”Dacă nu ar fi fost muzica într-o anumită perioadă a vieții mele probabil aș fi luat-o razna.”

Credit foto: Antena 1