Cât de mult te-a solicitat participarea în show-ul ”Șerifi de România”?
Acest show fantastic, difuzat lunea și marțea de la 20:30, la Antena 1, mi s-a părut aventura vieții mele și mi-a plăcut la nebunie. Deși a fost extrem de solicitant, cu antrenamente la care sunt supuși adevărații militari, cu tărâș pe coate, sărituri peste obstacole, cățărat pe ziduri, tăvalit în noroi etc.. La care se adaugă tot tacâmul de accidentări, mici sau mari. Pe măsură ce trecea timpul, antrenamentele erau tot mai dificile și mai greu de suportat.

Care au fost cele mai dificile provocări?
Cel mai greu mi-a fost să stau departe de fetița mea și să mă obișnuiesc cu traiul la comun, apoi cu dormitul la cort și direct pe pământ, fără un minimum de confort. Să îndur frigul, umezeala, durerile din urma accidentărilor de la antrenamente sau misiuni. Și să-l mai și văd pe Dan Negru plecând fericit către un hotel frumos și confortabil, în timp ce noi înduram „chinurile” dormitului sub cerul liber. (râde)

Cu unii dintre colegi erai și prietenă?
Cu majoritatea dintre colegi m-am împrietenit în timpul show-ului. Ne cunoșteam dinainte, fuseseră invitați la emisiunile pe care le-am prezentat de-a lungul anilor, dar nu avusesem ocazia să dezvoltăm relații de prietenie, așa cum e înțeles termenul. Dar timpul petrecut acolo și aventurile prin care am trecut, succesele și eșecurile, toate m-au legat de unii dintre ei, cei alături de care am format cel mai des echipe. Și țin să-i nominalizez aici pe Denisa, Natalia, Andrei Duban, CRBL, Vladimir. Dacă stau și mă gândesc urmează să-i nominalizez pe toți de fapt, Giani, Rona, Raluca, Andreea, Andrei. Eu așa îi simt, niște prieteni câștigați în încercări grele peste care am trecut împreună.

În decizii ții cont de rațiune sau mai ales de intuiție?
Până acum intuiția era prima care îmi semnala dacă e ceva în neregulă sau nu, după care intervenea rațiunea și lua controlul deciziilor. Cred că am fost mult prea rațională totuși și a venit momentul să mă bazez mai des pe intuiție, să nu mai raționalizez atât de mult orice fac. Mi s-a demonstrat de nenumărate ori că tocmai intuiția pe care am ignorat-o nu m-a înșelat deloc.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE
Dintre provocările pe care le-ai acceptat în ultimile luni, care ți s-a părut total nebunească?
Participarea la reality show-ul „Șerifi de România” mi s-a părut de departe cea mai nebunească alegere. A fost un test de rezistență fizică, dar și psihică, un test al limitelor pe care l-am trecut cu nota maximă și sunt foarte mândră de asta.

Cum vei petrece sărbătorile de iarnă?
Crăciunul îl voi petrece, la fel, ca în fiecare an, alături de familia mea. Vom desface cadouri și ne vom bucura de sărbătoare și de liniște. Revelionul îl voi petrece muncind anul acesta și voi face ce știu eu mai bine, adică voi prezenta un eveniment organizat la cumpăna dintre ani într-unul dintre hotelurile de cinci stele din București.

Care dintre tradițiile românești îți plac cel mai mult? Dar fetiție tale?
Tradițiile care țin de sărbătorile de iarnă sunt cele mai iubite la noi în familie și pentru asta ne pregătim din timp cu colinde și poezii pentru Moș Crăciun, cu un plugușor de mers în vecini și cu cozonac, bomboane și bănuți pentru colindători.

Îți place să gătești?
Da, îmi place foarte mult să gătesc și cred că o fac foarte bine. Sau cel puțin asta m-au lăsat să cred cei care au mâncat ce am gătit eu, fie ei prieteni sau familie. Cel mai bine îmi ies ciorbițele și fripturile.

Ne poţi destăinui o întâmplare sau un cadou de sărbători care ţi-au rămas în suflet?
Cel mai frumos cadou de sărbători va rămâne pentru totdeauna nașterea fetiței mele, acum șase ani, cu câteva zile înainte de Crăciun. Nimic material de pe lumea asta nu poate aduce o așa fericire, comparabilă cu cea pe care am simțit-o când am privit-o și ținut-o în brațe pentru prima oară.

Ce a însemnat pentru tine anul 2015?
A fost un an greu, dar și frumos. Un an al încercărilor în plan personal și al provocarilor în plan profesional. Un an în care, mai mult ca oricând m-am analizat, mi-am petrecut mai mult timp cu mine și am reușit să îmi fac ordine în viață, să-mi valorizez mai bine prezența și să nu o mai ofer atât de ușor. Să mă eliberez de prietenii de conjunctură sau toxici și să le spun celor dragi mie cât de mult îi prețuiesc și îi iubesc.

Care a fost cea mai mare satisfacție?
M-am bucurat enorm că pe lângă proiectele din televiziune, de la Antena 1, și din teatru, de la Teatrul Metropolis, Teatrul de Artă, plus alte spectacole independente, am fost chemată să fac parte din distribuția unor proiecte cinematografice importante. Și pot să număr acum trei filme de lung metraj și patru de scurt metraj, unul dintre ele fiind selecționat într-o categorie a festivalului de film de la Cannes și la câteva festivaluri din țară.

Ce proiecte artistice pregătești pentru viitorul apropiat?
Sunt cam superstițioasă, nu știu dacă e bine să le dezvălui acum. Totuși, vă spun că mai urmează un lung metraj, în curând, și un proiect absolut minunat în televiziune.

Nu pot trăi fără…

Fetița mea – ”Carla Sofia este rațiunea mea de a fi, motivul pentru care, indiferent cât de greu îmi e, ridic fruntea și merg mai departe. Este sufletul meu, pielea mea, respirația, totul.”
Muzică – ”Fiecare zi începe și se termină cu muzică. Ascult muzică mai tot timpul și cânt împreună cu radioul, cânt sub duș, cânt la volan, uneori mai fredonez încet și în taxi. Iubesc muzica și indiferent cât de supărată aș fi, ascult câteva melodii bine alese și îmi trece.”
Dulciuri – ”Pentru că atunci când muzica nu reușește să mă facă să mă simt mai bine, o bucățică de ciocolată nu dă greș!” (râde)

Credit foto: Facebook/arhiva personală

Paula Chirilă și fetița ei, Carla Sofia

 

Credit foto: Antena 1, Facebook/arhiva personală