Ultimul său show a avut loc în Flushing Meadows Corona Park, un loc în care, când era mic, ajungea cu bicicleta în 20 de minute. De aceea a și ales acest loc simbolic pentru a-și face ieșirea de pe scenă, a spus el, într-un discurs emoționant.

Artistul a interpretat 26 de melodii, având două bisuri. Melodia cu care și-a încheiat show-ul, ultima din al doilea bis, a fost, tot simbolic, ”Sounds of Silence”.

În timpul acestui turneu, despre care știa că va fi ultimul, artistul declara: ”De multe ori m-am întrebat cum ar fi să ajung în punctul în care să iau în considerare sfârșitul natural al carierei mele. Acum știu cum e: tulburător, palpitant, cumva ca o descărcare, un calm așteptat”.

Totuși, tot el recunoștea: ”Iubesc să fac muzică, vocea mea e încă puternică, trupa în forță, un extraordinar grup de muzicieni talentați. Mă gândesc la muzică în mod constant. Sunt foarte recunoscător pentru o carieră care m-a împlinit”.

În luna septembrie a acestui an, artistul a lansat un ultim album: ”The Blue Light”. Artistul a lăsat să se înțeleagă că ar mai putea urca pe scenă în viitor, însă a spus clar că ”Homeward Bound” e ultimul său turneu.

În 2016, când lansa penultimul său album, declara: ”Showbiz-ul nu mai prezintă interes pentru mine… O să văd ce se întâmplă când voi renunţa. Atunci voi vedea cine sunt. Dacă sunt o persoană definită de ceea ce am făcut”.

Un artist care a marcat scena mondială a muzicii

Jumătatea duo-ului pe care l-a format cu Art Garfunkel, Paul Simon este și cel care a compus majoritatea hiturilor interpretate de cei doi. Printre melodiile care au spart topurile au fost ”The Sounds of Silence”, ”Mrs. Robinson” şi ”Bridge over Troubled Water”.

Cei doi au cântat împreună din 1964 până în 1970. Paul Simon se lansase încă din 1957. În culmea succesului, cei doi au luat-o pe drumuri separate, Paul Simon începând o carieră solo.

Distins de-a lungul carierei cu 13 premii Grammy, Paul Simon s-a născut într-o familie de evrei maghiari.

Vezi și Spune adio, la 76 de ani. Ultimul concert al unui artist care ne-a încântat timp de peste jumătate de secol

Citește și: