Ultima ediție a debutat cu plecarea concurenților din ferma în care au muncit timp de trei luni și căreia i-au readus, într-un final, strălucirea. Măgărășul Tarzan a fost extrem de emoționat când a simțit că cei 16 fermieri nu se vor mai întoarce. Ajunși în arenă, Anda Ghiță, Saveta Bogdan, Mircea N. Stoian, AMI, Lili Sandu, Viorel Sipoș, Benny Adegbuyi, Maria Constantin, Marcel Toader, Sorana Darclée, Paul Ipate, Octavian Strunilă, Roxana Nemeș, Denis Ștefan, Vasile Calofir și Elena Lasconi au rememorat clipele frumoase care i-au unit în perioada în care au stat departe de casă. Mai mult decât atât, 13 dintre fermieri au avut o ultimă sarcină, aceea de a vota concurentul pe care și-l doreau direct în finală.

Semifinaliștii: Paul, Maria și Vasile

Lupta din semifinală dintre Paul, Maria și Vasile a fost destul de strânsă, primii doi find mereu umăr la umăr în privința voturilor primite. Paul a fost cel care a fost trimis direct în finală, cu 6 voturi. La finalul votului, un fluture și-a făcut din nou apariția în ring, așezându-se pe piciorul lui Paul. Un moment sensibil, despre care Paul menționează ca are legătură cu spiritul tatălui său, care îl călăuzește în cele mai delicate momente ale sale.

Înainte de semifinală și de marea finală, Nea Rață a venit să-i susțină pe cei trei finaliști! Acesta nu a venit cu mâna goală, aducându-le tuturor celor 16 fermieri diplome de absolvire ale cursurilor de fermieri, promoția 2016!

Credit foto: Pro Tv

Vasile și Maria, în semifinală

Semifinala i-a pus față-n față pe Maria și Vasile, cu probe care necesitau îndemnânare și rapiditate. Prima probă, ridică vela, i-a provocat pe cei doi să descurce o funie înnodată și să ridice vela legată. În doar câteva minute, Vasile a reușit să ridice primul vela Fermei vedetelor și să câștige prima probă! Semifinala a continuat cu proba cheia potrivită. Cei doi concurenți au avut la dispoziție câte un acvariu plin cu alge, în care se regăseau mai multe chei. Dintre acestea, doar trei se potriveau lacătelor care blocau tot atâtea bariere. Primul concurent care a identificat cheile și a doborât obstacolele spre marea finală a fost Vasile care a reușit să dechidă primul cele trei bariere, Maria reușind să deschidă doar două.

Duelul din marea finală

În Ferma vedetelor duelul din marea finală a reunit doi bărbați puternici și motivați să câștige titlul de Fermierul anului și marele premiu de 50.000 de euro! Prima înfruntare a celor doi i-a reunit în proba labirintului. Paul și Vasile au fost legați la ochi și la urechi și au fost nevoiți să identifice căile de acces spre centrul labirintului. Deși s-a întors de câteva ori din drum și având un dezavantaj în comparație cu Vasile, Paul a reușit să ajungă primul în centrul labirintului!

Marea finală a continuat cu o probă de rezistență fizică, dar și de tactică: roata trofeului. În arena duelului se aflau 8 cilindri cu apă, în care se aflau cheile de la tot atâtea cufere. Pentru a lua cheile, Paul și Vasile au fost nevoiți să umple cilindrii cu apă luată și transportată cu un furtun, folosindu-se doar de gură și de mâini. Vasile a fost mai abil și extrem de determinat să restabilească egalitatea în finală, reușind să găsească cheia potrivită care deschidea cufărul în care se afla marele trofeu!
Seara marii finale Ferma vedetelor s-a încheiat cu proba decisivă. Paul și Vasile au fost provocați să stea într-un echilibru perfect, într-un singur picior, ținând în fiecare mână o lingură cu un ou. Concentrarea a fost atuul cheie al lui Paul, reușind să câștige proba și marele titlu de Fermierul anului. Vasile a rezistat nu mai puțin de 9 minute și 59 de secunde în echilibru perfect!

„Nu știu dacă sunt bucuros că am câștigat marele premiu sau că am dus călătoria asta la bun sfârșit. A fost mai mult ca o călătorie spirituală și mă simt complet acum, la finalul acesteia”, a declarat Paul, Fermierul anului 2016.

Din cei 50.000 de euro câștigați, Paul Ipate va dona 25.000 de euro către Hospice – Casa Speranței.
Iar astăzi, în cadrul emisiunii La Măruță, se va afla cine este cel mai harnic fermier al anului 2016.

Credit foto: Pro Tv

Paul Ipate cu trofeul Fermierul Anului 2016

Credit foto: PRO TV