Într-un documentar recent, numit ”I Am Patrick Swayze, văduva și iubirea vieții actorului, Lisa Niemi Swayze, în vârstă de 63 de ani, povestește lucruri deloc știute din viața soțului ei.

Nimeni nu va uita vreodată cu cât grație, dar și forță, dansa în filmul care avea să-l propulseze ca vedetă internațională, ”Dirty dancing”, din 1987. Dar nu întâmplător dansa așa.

Puțină lume știe că Swayze, născut și crescut în Houston, a fost constant împins de la spate (deloc gentil, violent chiar) de către mama sa, coreograf care a fondat Houston Jazz Ballet Company. Sigur, a învățat disciplina, a înțeles ce înseamnă munca grea, însă mama sa a exagerat. Cerea perfecționism și îl impunea cu un braț de fier. S-a ajuns foarte ușor până la abuz fizic.

Un lanț al abuzurilor

”Putea fi foarte violentă, dar asta nu era nimic comparativ cu ce îndurase ea în copilărie, de la mama sa”, a povestit văduva actorului. Practic, a fost vorba despre un lanț al abuzului, pe care Swayze l-a oprit. Însă frustrările trebuiau eliminate, și așa s-a apucat actorul de alcool. Avea propriii demoni, povestește soția lui.

Ultima oară când și-a lovit fiul a fost când acesta avea 18 ani. Cel care a intervenit a fost tatăl lui, care și-a amenințat soția că, dacă va continua așa, va divorța. Din acel moment, Patsy s-a abținut.

În final, mama și fiul au avut o relație apropiată, ciudată, bizară, dificilă, dar care a ținut până când Swayze a murit. Patsy a murit la 4 ani după fiul ei, în 2013, la vârsta de 86 de ani.

În ciuda faptului că putea fi extrem de critică, complicată, Patsy era o ființă intensă, cu o dorință de viață fantastică, povestește cea care i-a fost noră. Chiar dacă practic a fost abuzat de mama sa, în prima parte a vieții, Swayze o iubea și o respecta nespus de mult.

Documentarul despre Swayze urmează să fie lansat în 18 august, ziua în care actorul ar fi împlinit 67 de ani.

Vezi și Detalii neștiute despre Patrick Swayze. Uite de ce se apucase de băut

Citește și: