La slujba de miercuri, papa Francisc, în vârstă de 83 de ani,  părea că se simte rău,  tușea și îi curgea nasul, dar cu toate acestea a dus ceremonia până la capăt și chiar s-a plimbat prin mulțimea  strânsă în piața SanPietro, unde a atins mâniile oameniilor și i-a pupat pe cap.

„Vreau să-mi exprim din nou apropierea faţă de bolnavii de coronavirus şi de personalul medical care îi îngrijeşte şi de angajaţii serviciilor de protecţie civilă care îşi oferă ajutorul pentru a stopa contagierea”, a spus papa în piaţa San Pietro, în faţa unei mulţimi de oameni dintre care unii purtau măşti chirurgicale.

 

La câteva ore de la eveniment, reprezentanții Suveranului Pontif au anunțat că acesta își va anula programul de joi și nu va merge joi la bazilica Sfântul Ioan din Lateran, din Roma, pentru a oficia liturghia penitenţei alături de responsabilii religioşi din capitală, din cauza unei „indispoziții ușoare”. Nu au fost date mai multe detalii despre starea Papei, însă fanii se tem ca nu cumva ca Suveranul să fi contractat virsul, având în vedere că în Italia este epidemie de coronvirus.

Papa a participat la Audienţa generală de miercuri fiind puţin răcit, iar după amiază a oficiat liturghia prilejuită de Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Sfintelor Paşti la catolici.

Suveranul Pontif a participat apoi la tradiţionala procesiune de la bazilica Santa Sabina de pe Dealul Aventinei din Roma.

Însă joi, Papa a decis să rămână la reşedinţa sa din San Marta la Vatican şi să se odihnească.

Citește și: