Numai că cei care se ocupă de acest cont, fiind vorba despre o întreagă echipă, se confruntă cu o provocare pe care nu au anticipat-o. Sute de mii de mesaje rasiste sau denigratoare la adresa celor două femei sunt postate, iar membrii echipei care se ocupă de cont abia dacă fac față.

Chiar dacă sunt șterse, situația este una fără precedent, fiind postate inclusiv amenințări violente la adresa celor două femei.

Mai mult, internauții nu se limitează doar la a posta injurii și jigniri la adresa celor două, ci se amenință și între ei, pe tabere.

Prin urmare, o parte din presa britanică s-a solidarizat cu ele două, lansând un apel către internauți să renunțe la acest comportament care nu aduce nimănui nimic bun. Mai mult, chiar o parte dintre celebrități s-au alăturat acestui demers.

Între timp, foarte multe mesaje sunt șterse, blocate (cateva sute de mii numai în ultimul an), dar problema este departe de a fi rezolvată. Mai mult, ea poate chiar escalada, mai cu seamă că urmează să se nasă, în aprilie, copilul prințului Harry, care va avea și origini africane, din partea mamei lui.

Vezi și Panică în familia regală! Kate Middleton, în pericol! Ducesa de Cambridge a devenit ținta ISIS! Reacția serviciilor britanice: „Amenințarea este reală…”

Citește și: