Orlando Bloom este ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF din anul 2009. De atunci, starul britanic a efectuat numeroase vizite în diverse regiuni ale lumii, cu scopul de a sensibiliza și de îndemna oamenii să acorde sprijin în acţiuni caritabile.

La începutul acestui an, Bloom şi-a riscat sănătatea mergând într-o regiune devastată de virusul Ebola, în Liberia. Tot în decursul lui 2015, acesta a vizitat Macedonia, unde s-a întâlnit şi a discutat cu refugiaţii care şi-au părăsit locuinţele din Siria, din cauza războiului. Ca urmarea a acțiunilor sale, Orlando Bloom va fi premiat din partea UNICEF cu distincția Audrey Hepburn Humanitarian Award, conform contactmusic.com. Decernarea va avea loc la gala Snowflake Ball din New York, pe 1 decembrie, într-un eveniment care va include și un recital al cântăreței Pink.

Starul hollywoodian nu este la primul premiu de acest gen. Recent, pe 30 octombrie, Bloom a fost recompensat pentru acţiunile sale caritabile şi la gala BAFTA, desfășurată la Los Angeles, unde a primit un trofeul Britannia Humanitarian Award.

Orlando Bloom este cunoscut din filme celebre precum „Troia”, unde a jucat alături de Brad Pitt, „Regatul Cerului”, „Stăpânul inelelor”, „Hobbitul”, dar și din „Piraţii din Caraibe”, unde a jucat alături de Johnny Depp.

Credit foto: Facebook