Iar potrivit unor surse, cea din urmă e cea care i-a sfătuit pe prințul Harry și Meghan Markle să ia decizia de a deveni independenți din punct de vedere financiar, de a-și construi propriul brand și de a se delimita de familia regală și a avea propria viață.

Primii pași au fost deja făcuți. După ce, în iunie, Meghan și Harry au depus cerere pentru înregistrarea brandului Sussex Royals, iar aceasta a fost aprobată zilele trecute, presa străină scrie că acesta va aduce profituri de circa jumătate de miliard de dolari.

Oprah a fost la nunta celor doi și este apropiată de mama lui Meghan, Doria Ragland. E și cea care i-a sfătuit să trăiască departe de regat, în America de Nord.

Li s-a oferit și o proprietate unde să locuiască, pe Plaja miliardarilor

Și problema locativă a ducilor de Sussex a fost rezolvată, prietena lui Meghan, designerul Misha Nonoo, căsătorită cu un bogat moștenitor, cu afaceri în industria petrolului, Michael Hess, oferindu-le una dintre cele trei proprietăți ale familiei în Malibu Colony, pentru a locui acolo. Zona e una de lux, fiind supranumită ”Plaja miliardarilor”.

”Oprah a fost prima persoană care a vorbit cu Harry și Meghan despre ideea de a se elibera de îndatoririle regale și de a-și face propriul drum, construindu-și propriul brand. I-a făcut să-și dea seama că așa ceva chiar e posibil”, a povestit o sursă.

Prințul Harry a colaborat cu Oprah în cadrul unei campanii pentru sănătatea mintală. În cadrul întâlnirilor care au avut loc pentru acest proiect, cei doi au purtat discuții sincere și deschise, inclusiv pe teme de cuplu, Harry fiind deja soțul lui Meghan Markle.

Prințul Harry i-a spus la un moment dat lui Oprah că ori de câte ori vede o cameră de luat vederi sau blitzul aparatului de fotografiat se gândește la destinul tragic al mamei sale. Trauma sa și dorința de a-și proteja soția au contribuit la decizia sa de a se delimita de familia regală, încercând să ducă o viață mai discretă departe de regatul britanic.

Alte surse spun că prințul Harry s-a lăsat inspirat și de Barack Obama, care după ce a terminat mandatul de președinte, s-a lansat în activități filantropice, a bătut palma pentru lansarea de cărți, susține discursuri și e mereu cooptat în realizarea de documentare.

Vezi și În plin scandal iscat de anunțul șoc al lui Harry și Meghan de a renunța la îndatoririle publice regale, cei doi rup tăcerea și îi transmit un mesaj soției prințului William, Kate

Citește și: