Artista și actrița, în vârstă de 68 de ani, a anunțat în mai că își anulează turneul, în cadrul căruia urma să susțină concerte în SUA și Canada. Inițial își anulase doar jumătate din concerte din cauza unei dureri puternice de spate, însă această durere s-a dovedit a fi cancer mamar care s-a metastazat. Aceasta a declarat în interviul acordat jurnalistei Natalie Morales, în cadrul emisiunii „Today” că era convinsă că durerea era provocată de o sciatică. „Strângeam din dinți, luam câteva aspirine și mă chinuiam să merg mai departe”, a declarat starul din „Grease”. Din păcate, cauza era alta. „Am fost foarte surprinsă. Nu am asociat niciodată durerea cu cancerul, pentru că în mintea mea eram vindecată, consideram că am terminat cu cancerul”, a mai spus ea.

Olivia Newton-John „Grease”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Olivia Newton-John recunoaște că a început un tratament cu radiații, dar încearcă și remedii naturale pentru a învinge boala. Ea ia suplimente din plante și face yoga. Mai mult, a încercat chiar că a consumat și marijuana medicinală pentru a putea suporta durerea severă pe care o simte de câte ori se mișcă. „Oamenii încă au gândirea din anii ’60, aceea că o consumă pentru a se droga, dar nu are nici o legătură cu asta. Canabisul chiar este o planta vindecătoare. Trebuie să ne schimbăm gândirea despre ea. M-a ajutat enorm și mi-a calmat durerea”, susține starul.

Citește și: Spăla vase într-un restaurant mexican, dar viața ei s-a schimbat radical în doar 12 zile. De la un simplu angajat a ajuns fotomodel de succes

Suferă de cancer mamar care s-a metastazat

Olivia susține că nu vrea să se uite la statisticile privind cancerul ei. „Cred că acest lucru chiar poate fi deprimant și nu vreau să fac parte din aceste statistici. Voi fi bine. Cred că poți trăi cu cancer așa cum trăiești și cu alte boli, dacă ai grijă de tine”, a mai declarat Olivia.

Artista  a reușit inițial să învingă cancerul în urmă cu 25 de ani și de atunci și-a dedicat timpul ajutând și alte femei care s-au confruntat cu această boală. La începutul acestui an, ea a mărturisit că perioada în care s-a luptat cu cancerul prima dată a fost foarte grea pentru ea, dar care a învățat-o ce înseamnă compasiunea. „Sunt recunoscătoare pentru experiență, pentru că fără ea nu aș fi făcut așa multe lucruri în viața mea. M-a învățat compasiunea celor care trec prin momente dificile. Olivia a fost nevoită prima dată să apeleze la masectomie, precizând că atitudinea pozitivă a ajutat-o să-și revină.

Boala a făcut-o mai puternică

Artista a devenit celebră după rolul de excepție din filmul „Grease”, din 1978, unde a jucat alături de John Travolta și care s-a bucurat de un succes enorm.

Olivia Newton-John susține că această boală a făcut-o să fie mai puternică. „Cred că am învățat că sunt mai puternică decât știu. Pentru că deși ești înconjurată de o echipă de medici și oameni care vor să te ajute, la final, cu adevărat, ține doar de tine. Trebuie să crezi că poți să o faci și poți să treci peste”, a mai declarat Olivia despre această boală cumplită.

Citește și: