Olena Zelenska trage un semnal de alarmă și dezvăluie că situația civiliilor, în special a mamelor și a copiilor din Ucraina, devine din ce în ce mai dramatică. Aceștia sunt blocați în subsoluri și buncăre, fără îngrijiri medicale, și fără acces la hrană. Prima doamnă spune că invadatorii mint atunci când spun că de atacuri nu sunt vizaţi civilii. Ea susține că de fiecare dată când vor să iasă din adăposturi pentru a merge după hrană se trage asupra lor. Mai mult, soția președintelui ucrainean susține că până și voluntarii care vor să le dea o mână de ajutor sunt împușcați. Olena face un apel disperat către NATO să închidă spațiul aerian al Ucrainei pentru a opri atacul rușilor.

View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

“Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism.

Polina din Kiev. Ea a murit în bombardamentele pe străzile capitalei, împreună cu părinţii săi şi cu fratele său. Sora ei este în stare gravă.

Alice din oraşul ucrainean Ohtirka. Ea nu a putut trăi până la 8 ani. A murit în timpul unui bombardament, deşi bunicul ei a protejat-o cu trupul său.

Kiril, bebeluş de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de tatăl său, în plin atac. Însă medicii nu au putut face nimic.

Arseni, 14 ani. Un fragment de proiectil l-a lovit pe băiat în cap. Medicii nu au putut ajunge la el, fiind prinşi în atac. Arseni a sângerat până a murit.

Sofia, 6 ani. Ucisă alături de fratele său de un an şi jumătate, mama sa şi bunicii, într-o maşină. Familia încerca să părăsească Nova Kahovka.

Trebuie să vorbesc! Deja peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Când Federaţia Rusă spune invadatorii nu îi atacă pe civili, arătaţi-le aceste fotografii!

Arătaţi-le chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească. Câţi trebuie să mai moară pentru a convinge trupele Rusiei să înceteze focul şi să permită coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare în oraşele atacate cel mai mult în Ucraina!

Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană şi fără îngrijiri medicale. Soldaţii ruşi împuşcă familiile care încearcă să părăsească acele clădiri. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute.

Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar.

Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice – bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime.

Ţări din NATO: închideţi cerul deasupra Ucrainei! Salvaţi-ne copiii pentru ca ai voştri să nu moară mâine!”, a scris prima doamnă.

Mesajul ei a iscat un val de reacții în mediul online. Mulți s-au arătat copleșiți de imaginile dramatice făcute publice Olena.

„Nimeni nu are nevoie de război”, „Plâng și mă rog pentru voi”„, Doamne, săracii copii și părinți. O durere îngrozitoare”, „Ne rugăm pentru tine, durerea ta este durerea noastră”, au fost câteva dintre reacții.