Cum a fost experiența în ”Ferma vedetelor”?
Cu adevărat o experiență! Să faci baie la lighean două luni de zile, să nu știi ce se întâmplă în lume pentru ca nu ai acces la telefon sau la orice mijloc de informare, să stai departe de familie, să nu asculți muzică. Chiar așa! Ați făcut vreodată exercitiul astă? Să nu ascultați muzică la niciun aparat electric două luni și să vedeți ce impact au apoi sunetele asupra voastră. Începi să auzi parcă fiecare instrument în parte dintr-o melodie. Am cântat și noi acolo, și doamna Saveta, dar eu vorbesc de muzica asta plină care izvorăște din boxele automobilului. Cel mai greu mi-a fost să stau departe de Oana și de copii.

Care a fost cel mai dificil moment trăit în Cipru?
Au fost multe, dar cel mai greu a fost să mă obișnuiesc cu oamenii. Cu ceilalți! Cei care gândeau și își trăiau viața altfel decât consideram eu că e onest. Am trecut peste toate momentele dificile tot cu ajutorul oamenilor. Pe Paul îl cunoșteam de mult, am lucrat împreună în 2009, dar aici am descoperit un om mai mult decât talentat și carismatic. Paul are un caracter de oțel și un bun gust în tot ceea ce face. Cu ajutorul lui am reușit în anumite momente să iau cele mai înțelepte decizii.

Credit foto: Pro Tv

Paul Ipate și Octavian Strunilă

Cum a fost revenirea în realitatea cotidiană și ce te încântă mai mult?
Acolo am înțeles ce se întâmplă în sufletul unui om care stă departe de cei dragi. Petrec mult timp cu copiii și cu Oana! Am senzația că Sasha (4 ani) a crescut foarte mult, s-a înălțat, s-a făcut băiat mare. Eca (6 ani) a învățat o groază de lucruri la clasa zero. Mă simt depășit de situație. În mod cert trebuie să recuperez.

Fetița și băiețelul tău te-au urmărit în emisiune?
Din păcate, da! Noi evităm să-i lăsăm la televizor pentru că ne dorim o altă educație pentru copiii noștri dar, îmi povestea Oana că le era foarte dor de mine și atunci îi mai lăsa până la ora 21:30.

Ce ai învățat despre tine în această perioadă?
Mi-am dat seama că am pierdut foarte multe lucruri în viață pentru că am acționat cu prea mult bun simț! Asta nu mă va schimba de acum înainte, dar am învățat că trebuie să plătești cu aceeași monedă sau să eviți. Oamenii sunt răi și deseori nu trebuie să te pui în calea lor pentru că oricum au drumul scurt din cauza răutății lor. Se împotmolesc singuri. Așa dă Dumnezeu!

Te-a schimbat în vreun fel această provocare?
Da! Sper să mă țină! Nu mai am timp să bat pasul pe loc. Trebuie să scriu, să regizez și să joc. Iar inițiativa trebuie să plece de la mine! Mă bucur mult că datorită lui Lulu de Hillerin o să fim prezenți în cadrul festivalului de la Cannes cu scurtmetrajul meu „The Date” la Marche du Film. O mie de mulțumiri lui Lulu de Hillerin, care semnează imaginea acestui film și ne-a ajutat mult și la partea de producție.

Vezi o nouă etapă importantă pentru tine si familia ta?
Am văzut că au apărut tot felul de știri! Nu obișnuiesc să vorbesc despre relația mea cu Oana, dar acum trebuie să clarific situația și am să spun pentru prima și ultima dată ceva despre asta, foarte scurt! Eu și Oana suntem împreună și suntem foarte bine! Pentru cine încă nu e lămurit sau mai are de comentat, subliniez „suntem împreună și suntem foarte bine.” Atât! Despre restul pot bate câmpii cât vor! Revenind la subiect, acum primordiale pentru mine sunt educația copiilor și cariera. Vreau să le ofer copiilor alternative pentru a-și alege singuri ce vor să facă în viață și să-i îndrum spre frumos, bun simț, demnitate. Și cum pot face asta decât dându-le un exemplu?!

Spuneai că visezi la paradisul tău, cu o casă, grădină, un cătel. În ce stadiu te afli?
Da! Într-adevăr, am declarat asta cândva. Face parte în continuare din planurile mele, dar în ultima vreme nu mi-am permis să fac o investiție în acest sens. Sunt în același stadiu, am un teren. Actorii au perioade în care câștigă bine și alte perioade în care trăiesc aproape decent din teatru. Nu mă plâng, însă toți copiii care vor să se apuce de această meserie trebuie să știe că nu este una bănoasă. Sunt perioade în care câștigi mai bine și în restul timpului supraviețuiești. Este un adevăr! Nu îl neg! Presa a făcut iar din țânțar armăsar și a scris despre mine tot felul de răutăți! Am un apartament pe care l-am dat înapoi la bancă pentru că nu mai era rentabilă rata, dar nu m-a dat nimeni afară din casă cum au exagerat ei. Probabil faptul că eu accept foarte rar să dau interviuri și niciodată nu vorbesc despre viața personală i-a facut pe mulți să tragă ce concluzii au vrut despre ratele mele la bancă și despre relația cu Oana. M-a sunat cineva de la un ziar, i-am zis ca nu vorbesc despre viața mea personală și a doua zi titlu mare:”Strunilă divorțează”. Fără să verifice măcar dacă sunt căsătorit. Ironia face că eu și Oana nu suntem căsătoriți cu acte! Îi cam enervez pe reporteri cu refuzurile mele și atunci se răzbună.

Ce sfat le dai des copiilor tăi?
Să gândească, nu să se lase conduși. Să înțeleagă de ce fac un lucru, dacă îl fac, și să fie decizia lor.
Eu îi încurajez, îi ajut să-și aleagă un drum. Sper însă să fie oameni și să crească frumos. Să facă ceva ce le place în viață și să aibă la rândul lor familii frumoase.

În ce proiecte artistice te vom vedea în următoarea perioadă?
Pe 29 mai avem la Palatul Copiilor spectacolul „Cum se face”, scris și regizat de mine cu Anca Dumitra, Alexandru Conovaru, Delia Nartea și Toma Danilă. Scriu și lucrez și la alte proiecte, dar astea vor fi surprizele din toamnă.

Ti-ar plăcea să colaborezi și cu prietenul Paul Ipate?
Bineînțeles! Chiar avem în plan, dar rămâne o surpriză.

Ce îți dorești pentru viitorul apropiat?
Multă putere de muncă, sănătate și timp alături de familie.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Avem uneori nevoie de o experiență puternică, un șoc, pentru a realiza ce avem de fapt?
Da! Cred că avem nevoie de astfel de experiențe în viață. E minunat să te întorci la lucrurile obișnuite de acasă și să le vezi ca pe niște superinvenții. Dușul, libertatea de a ieși unde vrei, accesul la informație. Devorez orice știre despre invenții, descoperiri! Și trebuie să avem grijă cu ce ne hrănim sufletele.

Nu pot trăi fără…

Familie – ”Bineînțeles că nu aș putea să trăiesc fără familia mea.”
Meseria mea – ”Actorie, regie și scenariu, pentru că altceva nu mai știu să fac. Pentru alte meserii Dumnezeu a făcut alți oameni mai talentați și mai pricepuți.”
Mâncarea libaneză – ”As putea trăi, dar i-aș simți lipsa zilnic și o dată la două săptămâni m-aș tăvăli pe jos de poftă.”

 

Credit foto: Pro Tv