Destinația aleasă a fost una perfectă pentru iubitorii de soare, de căldură, dar și de plimbări prin locuri istorice: Sardinia. ”A fost o vacanţă superbă în care am fost doar noi, fetele. Mama, sora și cu mine. Ne doream să plecăm toate trei și timp de o săptămână nu am avut program: dimineaţa stăteam pe plajă, iar după amiaza plecam să vizităm împrejurimile”, a povestit Octavia.

Printre cei mai longevivi oameni din lume

Cele trei și-au petrecut cea mai mare parte a vacanței pe coasta de est, în San Teodoro și Marina di Orosei. Cea mai mare bucurie a Octaviei a fost să se întâlnească la fiecare colț cu ospitalitatea sarzilor, să le afle secretele stilului sănătos de viață și al longevității localnicilor, să culeagă portocale cu un gust de-a dreptul savuros, să mănânce fructe și legume proaspete, culese din grădinile lor.

”Oamenii din Sardinia se numără printre cei mai longevivi de pe planetă. Am înțeles de ce. Trăiesc precum bunicii noștri. Muncesc la câmp toată ziua și mănâncă din propria producție. Cât am stat acolo, am mâncat doar din grădină: portocale, lămâi, caise, salată, vinete, etc.. Și mai au un secret: după fiecare masă, de la care nu lipsesc pastele făcute în casă, ei mănâncă puțin cașcaval și beau un pahar de vin. Am descoperit că portocalele au alt gust. Le simt și acum mirosul. Iar ce nu mi-a plăcut… Să zicem că n-am să mai încerc să gust vreodată este cașcaval cu miere”, a mai spus prezentatoarea.

Credit foto: Antena 1 /arhiva personală

Octavia Geamănu

Vizitează locuri despre care a citit înainte

Pentru că îi place să îmbine relaxarea la plajă cu plimbările care nu știi când îți pot aduce în fața ochilor locuri neașteptat de interesante, Octavia a mai vizitat câteva atracții turistice.

”Am vizitat Cagliari, orașul celor 7 dealuri, descris și ca orașul cel mai romantic din Sardinia, Olbia, Orgosolo, Nuoro, Alghero, unde am stat o zi. E un orășel cu un aspect medieval, cu străduțe înguste, pavate cu pietre cubice. Am făcut 2000 de kilometri cu mașina, doar să vizităm. De fapt, sfătuiesc pe oricine merge în Sardinia să închirieze o mașină. E obligatoriu. Altfel, sunteți blocați în stațiunea în care v-ați cazat. Și e păcat să nu te plimbi pe insulă, mai ales că sunt multe de văzut. Nu poți sta la plajă prea multe ore sau chiar zile. Oricât ai citi, la un moment dat te plictisești. Așa că eu mereu vizitez locurile despre care am citit înainte de a merge în respectivul loc. Cea mai întinsă plajă mi s-a părut la Cinta. Nisip fin, apă transparentă de un turcoaz aproape ireal. Culmea e că mă așteptam să îmi placă mai mult Costa Smeralda, care e fără îndoială un paradis. Însă m-a fascinat zona opusă, Golful Orosei. Poate pentru că peisajul a rămas, în mare, neatins de mâna omului, astfel încât e pur”, își amintește Octavia Geamănu.

Adoră să vorbească în limba italiană

Iar vacanța aceasta a fost pentru prezentatoarea Observator Special și un motiv să exerseze limba italiană: ”Ador să intru în vorbă cu localnicii. Mai ales că așa mi-am dat seama că încă mă descurc în limba italiană. Profesorul meu din școala generală, domnul Sichitiu, cred că ar fi foarte mândru să afle asta. Peste tot pe unde mergeam, mă simțeam ca acasă. Oamenii sunt foarte prietenoși, deschiși, comunicativi. Timp să ai, că de povești nu duc sarzii lipsă.”

Credit foto: Antena 1 /arhiva personală

Octavia Geamănu

Credit foto: Antena 1 /arhiva personală