„După multe luni (nici nu mai știu câte) mi s-a încheiat concediul de odihnă. Surprinși ai mei colegi să mă revadă azi, dar surprinsă și eu să discut cu unii dintre ei și să aflu cum mulți credeau că zilele de concediu mai vechi de doi ani “se pierd”. Nu se pierde nimic pe drum dacă ești inspirat să îți notezi totul. Și eu aveam zile de concediu neluate din 2017, pe care mai mult de nevoie decât de voie le-am folosit acum.

Azi, pe drumul spre redacție, simțeam un gol în stomac. Vin într-un loc unde nu mă aștept să curgă lapte și miere ca-n zilele în care nu aveam un proces cu angajatorul. Cert e că merg în continuare determinată pe acest drum. Mă întreabă mulți de ce nu renunț. Însă și mai mulți îmi spun să nu renunț. Eu aleg așa cum am făcut-o de fiecare dată, în raport cu cine sunt și ce simt.

O viață profesională clădită în mod cinstit, cu sacrificii și fără compromisuri, îți oferă o putere nebănuită. Mulți cunosc acest sentiment. Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta, de muncă ta, de viața ta, de demnitatea ta, de onoarea ta. Ori în fața unor astfel de abuzuri (căci așa am fost educată să le numesc de-a lungul carierei), niciodată în viața asta nu voi pleca fruntea! Cu gânduri bune tot înainte”, este mesajul ferm al Octaviei Geamănu.

Octavia Geamănu a prezentat mai mulţi ani Observatorul la Antena 1

De ce a dat Octavia Geamănu Antena 1 în judecată

În luna iulie a anului trecut a explodat în presă știrea că Octavia Geamănu a fost scoasă de la Observator și înlocuită cu Irina Ursu, care a venit de la Aleph TV. Surprinsă de această mutare, soția lui Marian Ionescu a încercat să lămurească situația dar, în cele din urmă, a acționat postul de televiziune în instanță. „Din păcate, după aproximativ 18 ani în care am lucrat în acest trust și aproximativ două luni și jumătate de încercare permanentă din partea mea de a găsi o soluție amiabilă în disputa cu angajatorul, am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești și să spun stop abuzurilor în relația de muncă”, anunța Octavia Geamănu, pe Facebook.

Citește și: Octavia Geamănu, dezvăluiri amare despre procesul cu Antena 1: „Cineva a decis ca eu să nu mai fac parte din echipa Observator, fără nicio explicație”

Citește și: Octavia Geamănu, mesaj apăsător după ce a fost scoasă de la Observator: „Munceam foarte mult să demonstrez că merit să evoluez, că merit un salariu mai bun…”