Deși ai putea spune că e un semn de zgârcenie, cu atât mai ciudat cu cât familia regală britanică nu are și nici nu va avea probleme cu banii, în realitate atât tatăl, cât și fiul sunt preocupați de mediu și nu vor să risipească energia.

Cel puțin în casa sa, apartamentul situat în Kensington Palace, prințul de 34 de ani, care în primăvară va deveni tătic, se asigură că nu sunt niciodată prea multe lumini aprinse, că nu sunt iluminate încăperi de care nu se folosește nimeni, a povestit el.

”Tata e maniac”

Declarația apare într-un nou docmentar BBC, numit ”Prince, Son and Heir: Charles at 70”. Harry spune, în documentar: ”Tata e maniac cu stinsul luminilor. Acum a devenit ceva de care și eu sunt obsedat”.

Iar obiceiul a fost preluat, surpriză, și de Meghan Markle, soția sa din luna mai a acestui an. Aceasta admite că nu înțelegea această manie a lui Harry, dar, după ce s-a mutat cu el, nu doar că a înțeles, dar a preluat și obiceiul.

La început, aceasta îl întreba: ”De ce stingi luminile? E întuneric”, la care Harry îi răspundea: ”Avem nevoie dpar de o lumină, nu de șase”, mărturisește chiar mezinul prințului Charles.

Dacă inițial și Harry era oarecum deranjat că a preluat obiceiul tatălui său, știind că poate fi o apucătură greu de înghițit de către anumite persoane, în final a ajuns să se bucure, fiind convins că chiar și un gest atât de mic contează când vine vorba de mediu, de resursele planetei.

Vezi și Deși dispune de o ținute una și una și designerii se bat să o îmbrace, Meghan Markle tot dă iama în garderoba prințului Harry. Iată dovada!

Citește și: