O femeie în toată firea acum, divorțată de foarte tânără, Oana Sîrbu spune că, pentru ea, iubirea este un sentiment foarte complex și recunoaște că este fascinată de poveștile de dragoste „cu dor și așteptare”.

După divorțul mediatizat, în 2004 Oana Sîrbu a intrat într-o relație cu Robert Turcescu. Povestea lor a durat 10 ani, dar nu s-au căsătorit niciodată, iar în 2009, artista a înfiat un băiețel, pe Alexandru. Artista nu a vrut să spună dacă momentan există sau nu un bărbat în viața ei.

„Nu știu, prietenia e un lucru rar. Nu sunt un om foarte social. Mie-mi place solitudinea. Prefer natura, muzica, animalele, oamenilor. Așa am fost de mică. Mai retrasă. Asta s-a accentuat odată cu apariția spectacolelor și a puhoiului de lume care venea la spectacole buluc.

Mi-a plăcut să mă refac în intimitate iar acum o prefer oricăror altor întâlniri. Omul, capabil de atâtea descoperiri importante, mi se pare adesea capabil de cele mai urâte lucruri, de la bârfă și meschinărie la cele mai cumplite atrocități.

Dragostea, iubirea, de fapt, e cel mai complex sentiment. Și cel mai personal, în sensul că fiecare îl descoperă și dezvăluie în chip diferit”, a spus artista pentru ego.ro.

Fără să stea pe gânduri, a răspuns și întrebării care stă pe buzele tuturor: se mai vede căsătorită? ”Nu m-aș mai recăsători. S-a întâmplat, oricum, demult…

Mie-mi plac poveștile de iubire cu dor și așteptare, în sensul de surprindere, ceea ce în cupluri maritale nu se-ntâmplă. Noțiunea de „cuplu’ piere încet-încet sau brutal, mai ales în ultimii ani, „grație’ tehnologiei și expunerilor vieții private, intime, peste tot în zona TV-urilor și a internetului.

Nemaiexistând intimitate, piere tot ce ține de profunzime sentimentală, așteptare, liniște, respect, îngăduință. Unde se mai regăsesc toate astea, în graba pe care o trăim cu bună-știință? Dacă iubesc? Enorm!, a declarat Oana Sîrbu.

acum-are-54-de-ani-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 20

În ce relații este acum Oana Sîrbu cu fostul soț

Oana Sîrbu și compozitorul Virgil Popescu au fost căsătoriți timp de patru ani, între 1989 și 1993. După separare, cei doi au rămas în relații bune și au continuat colabărările pe plan artistic.

„Pe la 21 de ani am vrut să oficializăm relația mult discutată și disputată și în familie, erau anii adolescenței, îl cunoscusem pe Virgil, ai mei mă lăsau, nu mă lăsau, era așa o diferență de vârstă și de nebunie între noi.

Am văzut cum e și după 4 ani n-a fost să fie să rămânem împreună. Am rămas într-o relație extraordinar de frumoasă de colaborare”, a explicat la un moment vdat Oana Sîrbu în emisiunea Vorbește lumea.

Oana Sîrbu l-a cunoscut pe Virgil Popescu când avea doar 17 ani. „L-am cunoscut la teatru, era chitarist-bass, si orchestrator, si dirijor. A existat o comunicare între noi din prima secundă, o comunicare ce există și acum, dar n-aș ști să spun despre ce e vorba, cred că are mare legatură cu emoția și cu muzica…

A fost o chestie foarte normală, pașii firești, făcuți de doi oameni care se întâlnesc și ajung să se cunoască, iar marea pasiune comună a fost pasiunea față de muzică și felul în care am comunicat emoția acestei muzici.

Virgil era un tip mult mai mare decât mine, cu 13 ani, și orele noastre de întâlnire erau ca cele dintre o femeie și fratele ei mai mare, sau o femeie și un părinte, sau o femeie și un prieten. Eu în Virgil am găsit toate acestea adunate într-un om matur“, spunea artista, conform Gândul.

De ce au divorțat Oana Sârbu și Virgil Popescu după doar 4 ani de căsnicie. Poză rară de la nunta celor doi!

”Reacția Oanei Sîrbu după ce Gheorghe Gheorghiu a spus că a admirat-o mereu în secret: ”Gigi era mai sangvin, așa…”

Tot recent, Oana Sîrbu s-a referit și la Gheorghe Gheorghiu, după o declarație a acestuia în care mărturisea că a admirat-o multă vreme în tăcere. Ani la rând nu a scos o vorbă, a fost secretul lui.

”Oana este o fată extraordinar de dulce și e specială, mi-a plăcut de ea întotdeauna. Cred că acum află pentru prima dată”, a recunoscut el cu sinceritate în emisiunea lui Cătălin Măruță.

La așa o mărturisire, actrița s-a văzut nevoită să reacționeze. ”Mă amuză ce am auzit. Îl cunosc pe Gigi, de ani de zile, am făcut zeci de spectacole împreună, prin țară. Îmi amintesc de un incident cu un impresar care nu voia să ne plătească și Gigi l-a alergat cu chitara după el. Era mai sangvin, așa…Vremuri pline de peripeții…

Ce să zic?  Multe sunt gândurile oamenilor. Mulțumesc, pentru cele frumoase!”, a răspuns ea, plină de eleganță.

Și Cătălin Crișan a adorat-o: “Am curtat-o pe Oana Sîrbu. Aveam 17 ani pe atunci”

Fără îndoială Oana Sîrbu a fost și este o femeie foarte curtată. Nu demult și Cătălin Crișan recunoștea că a plăcut-o mult și chiar a încercat să-i intre în grații. El a recunoscut, nu demult, la Prima TV, că a adorat-o, în anii de liceu. Din păcate, a fost vorba doar despre o dragoste neîmpărtășită:

“Am curtat-o pe Oana Sîrbu. Aveam 17 ani pe atunci. Erau ceaiurile alea dansante, unde ne întâlneam cu toții. Am văzut-o acolo, am invitat-o la dans și i-am spus că-mi place de ea. Apoi mi-am făcut curaj și am invitat-o și la o cafea, dar m-a refuzat. S-a întors cu spatele și nu a mai vorbit cu mine toată seara.

Era frumos pe atunci, la serate, nu ca acum, când te întâlnești la masă cu prietenii și stau toți pe telefon”,spunea nostalgic artistul.

Cine îi picase cu tronc lui Cătălin Crișan, în tinerețe. E o cântăreață și actriță foarte cunoscută: ”Mi-am făcut curaj și am invitat-o și la o cafea, dar m-a refuzat…”

Replica Oanei Sîrbu pentru Cătălin Crișan: ”Un băiat cu o educație aleasă”

În replică, Oana Sîrbu susține însă că pe Cătălin Crișan l-a privit mereu doar ca pe un prieten drag: ”Mă încânta Cătălin, cu poveștile lui, cu zecile de bancuri pe care le știe, cu umorul și cu voia-bună pe care le are, de câte ori îl văd. Am făcut multe turnee împreună, prin tot felul de condiții. Dar, într-adevar, ne știm de când eram copii, eu, elevă la Scoala Iancului, și, mai apoi, la Liceul ”Iulia Hasdeu”, el, la Mihai Viteazu.

Țin minte că ne-am cunoscut la câteva petreceri de copii ale unor colegi care aveau case mari, boierești, și unde mama mă lăsa sa merg. Am dansat cu Cătălin și l-am ascultat cântând la pian. Un băiat cu o educație aleasă. Mi-e drag să ne revedem la filmări, chiar dacă mai rar, acum”, declara ea pentru Impact.ro.

Vezi și Oana Sîrbu, despre Ștefan Bănică Junior, partenerul ei din filmul Liceenii: ”Un copil”

Citește și:

A îngrijit-o ani buni, dar femeia s-a dus. Mama lui Mihai Albu a murit la aproape 96 de ani: ”Drum lin spre ceruri, MAMI!”. Mesajul Iuliei Albu

Jojo și Paul Ipate, încă o nuntă, de data aceasta în România! Imagini în premieră de la evenimentul organizat în mare secret, luni seara!