„Un podcast Fain și Simplu cu @mihaimorar. Va invit sa urmăriți cel mai sincer și dureros interviu pe care l am dat vreodată. O discuție despre viață, iubire sau lipsa ei, despre asumare, sinceritate, depresie, maturitate și hate. Dar și despre bunătate și despre cum doar bunătatea ne poate salva ca umanitate! întregul interviu îl puteți vedea accesând link-ul. Aici o bucățică despre ziua în care o fetiță a devenit brusc, în câteva ore, un om matur înainte de vreme!”, a scris Oana pe Instagram despre interviul dat realizatorului radio Zu.

Fiica fostului premier al României, pe care Mihai Morar o consideră “studiu de caz”, după ce ani de zile s-a luptat cu ura și bullyingul din partea multora, a vorbit deschis despre privilegii, petreceri de lux, avioane private, dar și despre sacrificii, muncă asiduă și terapie împotriva depresiei.

Oana Roman a mărturisit că Revoluția din 1989 i-a schimbat radical viața, iar copilăria ei a fost plină de lipsuri, mai ales de natură emoțională. Nu a simțit iubirea și implicarea părinților, la modul la care avea nevoie, și a fost obligată să lupte nu doar cu prejudecățile și etichetele puse de cei care nu o cunosc, ci și cu lipsa prezenței materne și paterne.

“Copilăria mea s-a terminat brusc în momentul decembrie 1989. Am foarte clar în imagine și acum acele momente. Aveam 13 ani și jumătate. Noi am trăit momentele revoluției din primele minute, deoarece noi locuiam pe calea Victoriei, lângă hotelul București, actualul Radisson, și practic piața revoluției, piața comitetului central era la 100 de metri de blocul nostru. Practic am văzut, în direct, de la început absolut tot ce s-a întâmplat acolo. (…) Tata a sunat și a spus că a fost numit în guvern. M-au numit prim-ministru. (…) Mama a știut că sistemul îl va înghiți, ea a știut asta, (…) eu am trăit un coșmar. Toată lumea din afară considera că eu am tot, dar eu nu aveam nimic, trăiam un coșmar de neimaginat.”, i-a mărturisit Oana Roman lui Mihai Morar.

Oana Roman a mărturisit în podcastul lui Mihai Morar, că, deși a îndurat eticheta de “fata lui tata”, porecla de Miss Piggy și tonele de comentarii negative la adresa ei, fiind o victima bullyingului încă din școala generală, nu urăște pe nimeni. Hate-ul și bullyingul au făcut-o un om mai bun, susține vedeta.

„Eu provin dintr-o familie în care ideea de privilegiu nu există, doar competența te califică. Nimic altceva. Studiile și competența într-o meserie.(…) A fost o povară imensă să cresc într-o familie în care standardul era atât de înalt. Pentru că ai permanența spaima, frica de a nu te ridica la nivelul a generațiilor din spate. Ștacheta era foarte ridicată și tot timpul te gândești oare o să reușesc și eu, oare o să-mi iasă? Mi s-a indus, dar fără să mi se spună că tu trebuie să fac așa. Dar în momentul în care trăiești într-o casă și în care vezi,asculți și primești aceste lucruri, și vezi că părinții tăi nu fac altceva decât să studieze, să citească, să vorbească frumos, să se preocupe de cultură. Când afli că bunicul tău a fost ambasador, că bunica ta a fost cine a fost, când știi că mama ta e șef de secție la radio, când știi că tatăl tău e șef de catedră la facultate, când vezi și asculți toate lucrurile astea, automat fără să-ți spună cineva ceva, știi că trebuie să fii acolo sus”, a mai spus Oana.

Mai mult, hate-ul pe care îl îndură Oana l-a simțit și Mihai Morar . El s-a trezit în mijlocul unei situații neașteptate, după ce a avut-o invitată pe fiica lui Petre Roman, la podcastul Fain& Simplu. În doar câteva minute de la publicarea interviului a primit zeci de mesaje negative, de la cei care sunt abonați la canalul său de YouTube, ba chiar a constatat că au existat și dezabonări.

Mulți dintre cei care au ascultat interviul au considerat că dezvăluirile Oanei Roman nu sunt conforme cu realitatea trăită, ba chiar au acuzat-o de victimizare, moment în care Mihai Morar s-a simțit obligat să ia atitudine în mod public.

„Am postat acum câteva minute noul episod al podcastul-ului @fainsisimplu. O poveste despre o copilărie terminată brusc, despre hate și bullying. Invitata mea din această săptămână este de 25 de ani ‘studiu de haz’. Dar povestea ei ar trebui să fie studiu de caz.

M-am uitat la primele comentarii de pe Youtube. Dezamăgire, dezaprobare, dezabonare. Înainte ca măcar să vadă măcar o parte din povestea invitatei mele, Oana Roman.

Mi-am propus cu acest Podcast să îi ascult pe oamenii pe care i-am adus. Cred că din poveștile fiecăruia avem de învățat. Nu vreau să rămân în ‘zona de confort’ a aprobării generale și a invitaților previzibili. Nu pot să cer nimănui să facă acest exercițiu. De a asculta și alți oameni, alt fel de oameni, oameni din altă lume. Dar eu pot face asta. Și am de învățat din asta. Inclusiv din ‘studiul de caz’ din acest episod.

Îi mulțumesc Oanei că s-a deschis în fața mea. Că a avut curajul să vorbească despre copilăria ei terminată brusc, despre tatăl care a plecat într-o seară din Decembrie ‘89 ca să conducă o țară și nu s-a mai întors niciodată, despre depresia adolescenței, atacurile de panică, falsul anturaj, lumea imorală. Și, mai ales, despre urmele pe care le-au lăsat până azi toate astea.

E la îndemână să judecăm. E inconfortabil să ascultăm povestea unui om. Dacă mă dor comentariile de hate de pe Youtube? Eu sunt împăcat că pot asculta oamenii până la capăt. Oana spune că hate-ul și bullying-ul au făcut-o mai bună. Dar, oare, au făcut-o bine? Mulțumesc dacă aveți puterea să ascultați. Mulțumesc că aveți curajul să nu judecați.”, este mesajul transmis de Mihai Morar, după avalanșa de mesaje negative cu referire la podcast-ul realizat cu Oana Roman.

Oana Roman a fost șocată și ea de feedback-ul negativ și i-a cerut scuze lui Mihai Morar, pentru impactul pe care l-a avut podcastul realizat cu ea.

“Îmi pare rău Mihai Morar, că din cauza mea încasezi o mică parte, din ceea ce duc eu de 25 de ani în termeni de hate. Dar eu știu că, așa cum am spus și în interviu, bunătatea e mai multă decât răutatea și că doar fiind buni putem fi oameni. Îți mulțumesc și îmi cer scuze eu pentru cei care nu vor să vadă binele!”, a spus și Oana Roman.

Citește și:

A fost surprinsă desculță pe străzi. Cine e vedeta?

Andreea Bănică are probleme de sănătate. Anunțul făcut de artistă