Vedeta a dezvăluit că suferă de despresie încă de la vârsta de 14 ani și doar cu ajutorul unui medic psihiatru reușește să o țină sub control.

Vedeta s-a deschis fanilor săi într-un Instastory și a vorbit cu sinceritate despre afecțiunea de care suferă de ani buni. “Nu treci peste depresie, peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie. Este importantă credința și rugăciunea, dar în același timp este important să faci terapie.

Depresia este o afecțiune medicală ca orice altă afecțiune. Este extrem de periculoasă și poate fi fatală, trebuie tratată la doctor. Treci peste ea în sensul că reușești să o faci să se diminueze foarte mult. Dar ea nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare foarte latentă undeva acolo și în orice moment se poate întoarce. De aceea trebuie să ai grijă de sufletul tău.

Depresia intervine în momentul când tu nu mai ai grijă de sufletul tău, când te lași copleșit de toate problemele din jur și de viață”, a mărturisit Oana într-un Instastory.

Abia după 15 ani de depresie a cerut ajutor

Vedeta a povestit și cum s-a declanșat totul în cazul ei. “Eu am intrat în depresie la o vârstă foarte complicată. Aveam în jur de 14 ani. Părinții mei atunci nu au înțeles cât de rău eram și m-au dus să îmi trateze efectul, și nu cauza. Efectul a fost că din cauza puternicei depresii în care eram m-am îngrășat foarte tare. Pentru că nici nu mai făceam sport, m-au dus la endocrinolog.

Tratamentul a venit abia după 15 ani. De abia în jurul vârstei de 30 de ani am înțeles că nu mai pot să trăiesc așa și m-am dus la doctor. Norocul meu este că am întâlnit un doctor psihiatru și psihoterapeut minunat. El a reușit să mă trateze fără tratament medicamentos. Eu aveam și o depresie puternică și stări de anxietate și atacuri de panică recurente”, a povestit Oana Roman.

Nu înseamnă că tratamentul a vindecat-o complet. Aceste stări pot reveni și asta s-a întâmplat mai cu seamă că vedeta a trecut recent printr-un divorț. ”Sunt momente în care cad și eu, în care nu mai vreau să știu de nimeni. Momente în care îmi vine să plec la capătul Pământului și să las totul în urmă. Sunt momente în care cad în genunchi la propriu și simt că nu mă mai pot ridica. Dar găsesc mereu puterea să merg mai departe.

Chiar dacă nu arăt, sunt momente în care mă simt singură, abandonată, atacată. Clipe în care mă simt rău fizic și psihic, dar mă ține cel mult o zi, pentru că m-a ajutat foarte mult terapia”, a mai povestit Oana Roman, pe Instagram.

Vezi și Oana Roman a ajuns la doctor, după ce s-a accidentat în vacanță în Egipt

Citește și:

Anca Țurcașiu a împlinit 51 de ani și demonstrează încă o dată că vârsta e doar un număr. A postat cele mai îndrăznețe poze cu ea!

Adriana Bahmuțeanu vrea să se întoarcă la fostul soț? Mesajul său incredibil pentru Silviu Prigoană