Binecunoscuții actori Oana Pellea și Marius Manole au fost invitații speciali ai Clubului de lectură Fanbook, organizat de către Asociaţia CSR Mindset în parteneriat cu Editura Humanitas. În cadrul proiectului, mai mulți copii le-au adresat întrebări despre felul în care se transpun în pielea personajelor, despre cum își aleg spectacolele în care joacă și despre ce îi copleșește.

În cadrul activităţilor clubului, coordonate de profesoara Marilena Șerban, copiii au vorbit despre cartea ”Oscar și Tanti Roz” și despre griji, viață, credință, moarte, libertate, bucurii, fericire.

Cât veți trăi, veți avea spectacolul pe care îl meritați. La spectacole, de fapt, plătiți un bilet pentru a sta împreună cu niște oameni care vor să vă dăruiască ceva. Cadoul îl lași acolo sau îl iei”, a spus Oana Pellea.

Ne transpunem pe scenă, ne folosim imaginația, ne aducem aminte stări, ajungem la un adevăr al nostru și ne imaginăm ce simte personajul,” a mărturisit Marius Manole.

La întrebarea “cum îți poți trăi viața fără a-ți face griji că se va termina prea repede?”, Oana Pellea a răspuns: “Cu frică sau fără frică, tot acolo ajungem. Să nu ne punem întrebarea, soluția e în clipa asta. Să nu o lăsați, să o stoarceți. Ce ați făcut frumos se adună la sfârșit de drum, dar trebuie să luptați.” De altfel, marea actriță a mărturisit că a adăugat piesei „Oscar și Tanti Roz”, jucată alături de Marius Manole, pe scena teatrului Bulandra, cuvintele mamei ei: ”Viața e pe zile”.

Dragoste pentru literatură și cultură

Scopul Clubului de lectură Fanbook este să trezeasca copiilor bucuria de a citi, de a-i învăța să caute și să cunoască oameni valoroși, personalități care să-i inspire și să le dezvolte dragostea pentru literatură și cultură.

Clubul de lectură Fanbook a desfășurat a zecea întâlnire între copii și personalități culturale din mediul literar, cinematografic, artistic sau științific. Invitații pe care adolescenții au avut ocazia să-i întâlnească până acum au fost scriitorii Mircea Cărtărescu, Rui Zink, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, Adina Popescu, criticul de film Ileana Bîrsan, actorul Paul Ipate, geneticianul Octavian Popescu, jurnalistul și astrofizicianul Nic Sârbu, astronomul Adrian Șonka.

Următoarele întâlniri desfășurate de Fanbook vor avea loc sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 14 iunie, de la ora 11:00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, din București.

Clubul de lectura

Clubul de lectura

Credit foto: Viorel Anin