Realizat în urma atelierelor de creație teatrală conduse de actrița Oana Pellea, spectacolul este un drum inițiatic spre universul plin de candoare al lui Gellu Naum.

În prezent, spectacolul este invitat în cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (19 iunie), Festivalului de Teatru Toma Caragiu Ploieşti (14 mai), Festivalul Comediei FesCo (23 mai) şi va deschide Festivalul de Teatru de la Caracal (12 mai).

De la Bruxelles la Londra și New York
La doar câteva săptămâni de la premieră, spectacolul a devenit vizibil la nivel international, în februarie având loc o primă reprezenție internațională la Palais des Beaux-Arts Bruxelles în cadrul Galelor Teatrului Românesc, fiind invitat şi la Milano (iunie), Stockholm (august), Londra (octombrie) şi New York (septembrie).


”Un univers, o ușă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaștere, un labirint de inițiere: întâmplarea acestui scenariu și spectacol ține de întâmplătorul obiectiv. Senzația mea este că trebuia să mi se întâmple această întâlnire: Mariana Camarasan, Cristina Casian, Vladimir Turturica și universul naumian. Mulțumesc domnule Naum că ne îngăduiți.” (Oana Pellea)

”Trăim într-o lume în care abandonăm cu ușurință frământările celuilalt. E un privilegiu să exiști într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur”. (Cristina Casian)