Oana Lis, diagnosticată cu cancer: „O aveam de doi ani de zile și am văzut că s-a mărit…”

”Ajunsesem să am 30 de atacuri de panică pe zi și în fiecare seară ajungeam la Spitalul Floreasca, acuzând diverse simptome, inclusiv fizice”, a mărturisit ea într-o discuție cu Florentina Fântânaru, în cadrul podcastului „Intervievista”.

Drumul Oanei Lis spre acceptarea faptului că suferă de atacuri de panică a fost greu, dar și revelator, pentru că „eu credeam că sunt fericită”, însă „atacul de panică nu ține cont de religie, sex, IQ sau stare socială, ci este un dezechilibru care ne arată ca ceva nu este in regulă” din punct de vedere emoțional, iar soluția este „conștientizarea și acceptarea problemei” cea care ”aduce rezolvarea”, mai spune soția lui Viorel Lis, cea care are de mulți ani o misiune extrem de grea.

”De la două săptămâni m-a crescut bunica”

Lipsa relației cu mama și-a pus puternic amprenta asupra Oanei. „Cu mama am stat foarte puțin, de la două săptămâni m-a crescut bunica, iar copilul meu interior nu a avut parte de iubirea mamei, declarațiile, îmbrățișările” vitale în creșterea echilibrată a unui copil, mai spune vedeta.

Relația disfuncțională cu tatăl ei și-a pus puternic amprenta asupra Oanei. „Tata m-a terorizat pe mine și pe mama, era violent, agresiv, manipulator”, își amintește ea. „La 14 ani tatăl meu mi-a făcut cadou un vibrator” – este probabil declarația care spune totul despre el, ca om, ca tată.

Dură declarație, dar și mai dură este realitatea, dacă iei în calcul că tatăl ei a violat-o, după cum chiar Oana Lis a mărturisit la un moment dat.

”Tatăl meu m-a terorizat și pe mine și pe mama mea. Mama mea avea două semne pe creier când a murit. La 35 de ani să mori înseamnă ca s-a întâmplat ceva, o bătea foarte grav…. Cele mai multe răni (emotionale) le avem din familie”, concluzionează ea.

Oana Lis, diagnosticată cu cancer: „O aveam de doi ani de zile și am văzut că s-a mărit…”

”Tatăl meu era fost pușcăriaș”. Mama ei a murit demult: ”La 35 de ani să mori înseamnă ca s-a întâmplat ceva, o bătea foarte grav…. ”

Despre tatăl ei, blestemul ei, ar fi însă multe de spus: ”Tatăl meu era fost pușcăriaș, pentru tentativa de omor, un tip manipulator, o personalitate dublă din punctul meu de vedere, foarte haios în realitate și foarte agresiv în particular.

Noi eram invidiați de ceilalți în societate sau atunci mie îmi era greu să vorbesc de cât de agresiv și de violent este cu noi, când el, în societate, avea bani, discotecă…

În societate el era admirat… A fost vorba și de abuz: emoțional, sexual și agresivitate, deci toate tipurile de abuz. Când l-am confruntat a zis ca a făcut-o din iubire”.

oana-lis-a-trecut-prin-multeSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Deși pare greu de crezut acum, după toate cele îndurate, ea și Viorel Lis l-au vizitat la un moment dat în Spania, acolo unde trăia (el fiind decedat din 2021. ”Viorel îl cunoaște pe tatăl meu, am fost chiar în Spania la el, desi eu, în sinea mea, urlam și nu voiam să petrec timp cu el…”, își mai amintește Oana Lis.

Viață de telenovele: Oana Lis și-a iertat tatăl după 30 de ani. Vedeta a îndurat mari bătăi și umilințe în copilărie, inimaginabile. Acum a aflat că are și un frate. Ce a decis legat de acesta

Tocmai traumele prin care a trecut au îndreptat-o spre psihologie. “Atunci când nu ai stima de sine, nu te iubești, atragi același timp de bărbat. A ierta e un proces interior”, un proces pe care îl învață în prezent.

Reacțiile sunt împărțite: ”Comportament de grădiniță, la 46 de ani”

Relația dintre Oana și Viorel Lis a fost o lungă perioadă subiect de controversă, însă rezistența cuplului a fost demonstrată în timp. Greutățile prin care au trecut (descoperirea epilepsiei, boala de care suferă Viorel) au întărit cuplul în așa măsură încât Oana declară acum că „nu am abandonat total ideea de a fii mamă”. Da, nu e simplu să fii Oana Lis…

Vezi și Oana Lis, detalii dureroase de la începutul căsniciei cu Viorel Lis: „Făceam crize, spărgeam prin casă, spărgeam uși”. Cum reacționa fostul primar

Poți vedea mai jos întreg podcastul cu Oana Lis:

Citește și:

Ce-a trecut timpul! Fetița lui Augustin Viziru a împlinit 3 ani! E o copie în miniatură a Angelinei Jolie, doar că e blondă!

Pepe a împlinit 44 de ani. Secrete din trecut, iubiri, sacrificii și ambiții. Ce făcea artistul pentru bani: «Nu mi-a fost rușine să fac acest lucru»