Starea de sănătate a lui Viorel Lis nu este, de ceva vreme, deloc una bună. Fostul primar general al Capitalei s-a confruntat și încă se mai confruntă cu numeroase probleme de sănătate, dar asta nu e tot. Oana Lis a spus de mai multe ori că cei doi nu se descurcă deloc bine pe plan financiar și le e din ce în ce mai greu să se întrețină.

Viorel Lis, la azil? Decizia luată de soția lui, Oana Lis

De când s-a îmbolnăvit, Oana Lis este cea care are grijă zi și noapte de soțul ei. Aceasta recunoaște că uneori simte că rămâne fără puteri încercând să-l ajute pe soțul ei în lupta cu boala care îl macină. În cadrul unui interviu recent, vedeta a spus că își dorește să depună un dosar pentru a obține ajutor specializat și asistență medicală la domiciliu pentru Viorel.

„Știu că unii își duc părinții, soții, la azil. Tot mai mulți ajung acolo, uite și Arșinel a ajuns! Eu nu condamn, nu judec pe nimeni! Probabil că, dacă cineva e cu Alzheimer, e foarte greu să te descurci cu el. Poate să dea drumul la aragaz, uită, mai știu eu ce se întâmplă?! E un pericol pentru el și pentru ceilalți.

Și, într-adevăr, e foarte scump să vina medicul acasă, să vină terapeuții acasă. Dar, se poate! O să depun și eu dosar pentru ajutor de la Stat pentru Viorel, să-i iau o asistentă. E foarte greu să le fac eu pe toate!”, a declarat Oana Lis pentru click.ro.

În caz că starea lui de sănătate se va agrava, și chiar nu va mai reuși să facă față, aceasta nu exclude posibilitatea de a-l duce pe soțul ei la un azil.

”Mă lupt cu Viorel, că el mai și cade, e trist, ce să facem! Nu mă lasă inima cu azilul, dar vom vedea, depinde cum înaintează boala la Viorel!” , a mai spus Oana Lis.

Viorel Lis, îngrozit că ar putea ajunge la azil

În urmă cu aproximativ o lună, Oana Lis povestea că soțul ei, Viorel Lis, e îngrozit că ar putea ajunge la azil, după ce a văzut ce s-a întâmplat cu Alexandru Arșinel.

”Viorel se uită la televizor, a văzut cazul lui Arșinel, pe care îl stimează foarte mult, și mă ruga să nu ajungă ca el, la azil, m-a implorat să nu-l părăsesc”, spunea Oana Lis.

Oana Lis: „A slăbit mult. L-am depășit în kilograme”

Mai mult, Oana Lis și-a informat comunitatea de faptul că ea a ajuns să cântărească mai multe kilograme decât are soțul ei, care a căzut la pat de ceva timp și nu se mai poate deplasa singur. Potrivit acesteia, în prezent rolurile dintre cei doi s-au schimbat vizibil, pentru că, înainte, Viorel Lis era cel care deținea puterea, însă acum ea are această responsabilitate.

„Când ne-am cunoscut, acum vreo 24 ani, Vio avea cam 150 kg și eu, 43 kg. Deh, lui ii mergea bine, eu eram slabă și fizic și emoțional. El era, dintre noi doi, ăla puternicul și fizic și mental și din toate punctele de vedere. Acum, azi, e prima zi când eu l-am depășit în kg!!! El a slăbit mult in ultimul timp și eu, invers!!! Îmi zice Voinica lui… că așa este eroul din poveste… voinic… în acest caz, eroina.

Acum sunt eu cea puternică și mare și tare din toate punctele de vedere. Acum voi ghiciți câte kg are el acum și câte eu. Diferența e de 3 kg dintre noi. De ani nu mai zic, se știe!!! Mă simt ca Busu cu ecuațiile lui de rezolvat, dar sunt curioasă de răspunsurile voastre. Orice răspuns e bun, nu ma supăr. Important e să fii sănătos și să te simți bine în pielea ta, nu câte kg ai.”, scria Oana Lis nu demult pe Facebook.

Ce le spune vedeta celor care au criticat-o

Oana Lis, care a devenit psihoterapeut și chiar practică, are și un mesaj pentru cei care o critică.

„Știu că mulți m-au judecat, că trebuia să avem bani strânși. În primul rând, nici nu am avut sume mari de bani. Pe de altă parte, eu sunt o fată de la țară, nu am avut o educație financiară. Eu nu am știut că o să fie atât de greu, poate mă pregăteam altfel.

Până nu ai pe cineva în familie bolnav sau nu ești tu bolnav, nu știi cât de greu este, ce provocări sunt, ce cheltuieli sunt. Eu dacă nu făceam Psihologia, nu puteam să-l susțin pe Viorel. Fac cu el exerciții din cărțile de psihologie, de respirație, pe ridicat stima de sine. Nu știu ce fac alți oameni care nu au sprijin.”, a declarat Oana Lis la PRO TV.

Vezi și Romică Țociu a primit casă de la Viorel Lis. Îl ajută acum, când acesta are nevoie?

Citește și:

Fata lui Horia Brenciu a împlinit 23 de ani: „Te iubește tata!”. Și Andreea Berecleanu și-a sărbătorit fiica și i-a transmis un mesaj lacrimogen

Cum arăta Mirela Vaida la cununie, acum fix 13 ani. Dar cererea în căsătorie a fost total atipică! „ În 40 de minute am făcut și lista de invitați, am și stabilit tot”