Oana Lis a fost invitată în cadrul emisiunii „La Măruță” de pe Pro TV, unde a dezvăluit cum și-a petrecut Revelionul, amintindu-și însă și momente mai puțin plăcute de pe parcursul căsniciei cu Viorel Lis.

Vedeta a ales anul acesta să-și petreacă noaptea dintre ani acasă, alături de soțul ei, pentru a mai economisi niște bani. Aceste sacrificii trebuie făcute, susține Oana Lis, care mărturisește faptul că, la rândul său, fostul edil a fost „un colac de salvare” pentru ea.

Oana Roman și-a amintit perioadele mai grele din căsnicia lor, pentru care ea se face vinovată. Totuși, spune ea acum, comportamentul problematic i se trăgea de la niște traume trăite în copilărie.

„Dacă stau să mă gândesc, eu i-am făcut multe faze lui și îmi dau seama că el, deși nu avea nicio pregătire psihologică, nu m-a judecat niciodată și trecea foarte ușor peste.

Aveam tot felul de convulsii, trăgeam ușa de nu știu câte ori, închideam lumina de nu știu câte ori, când mă enervam făceam crize, spărgeam prin casă, spărgeam uși.

Aveam tot felul de ticuri, asta din cauza traumelor din copilărie, până am fost la psiholog și am început să mi le lucrez.

A avut așa o putere, cred că și chestia asta m-a vindecat, el nu mă judeca, nu zicea niciodată nimic, mă înțelegea, nu mă certa. Am scăpat de ele, cred că și cu ajutorul lui Viorel.

De asta trebuie să fiu și eu la greu cu el. Avem amintiri pe care le am doar eu, el a uitat anumite lucruri.”, a mai povestit Oana Lis.

De noi, cei care avem grijă de cineva, nimeni nu vorbește. Mă întreabă de Viorel, dar întreabă-mă și de mine, cum sunt”

Oana Lis a vorbit și despre sentimentele care o încearcă în această perioadă, în care trebuie să aibă singură grijă de soțul ei, fără niciun alt ajutor din partea statului român sau din partea rudelor fostului edil. A punctat o problemă adesea trecută cu vederea.

„Aș vrea să vorbesc despre un lucru despre care nu se vorbește, e un subiect foarte sensibil pentru mine, despre îngrijitor, omul care are grijă de cineva. Eu le ofer un omagiu. Nu prea se discută despre asta, dar și oamenii care au grijă de oameni bolnavi… Am văzut că se mai vorbește despre aparținătorii celor care au cancer, mi se pare că sunt niște eroi tăcuți.

Atunci când se îmbolnăvește un om din familie, tot sistemul cade, pentru că familia e ca un sistem. De noi, cei care avem grijă de cineva, nimeni nu vorbește.

Eu când mă întâlnesc cu cineva mă și enervez. Mă întreabă de Viorel, dar întreabă-mă și de mine, cum sunt, că poate și eu sunt obosită. Când ai grijă de un om cu probleme, cei care au trecut prin asta știu, uneori ești furios, uneori ești supărat, uneori n-ai chef, uneori nu mai știi să te asculți pe tine, nevoile tale, e foarte greu.”, a continuat aceasta.

Chiar dacă este conștientă că are datoria morală de a face asta pentru Viorel Lis, vedeta recunoaște faptul că, în același timp, este extrem de greu să se descurce în permanență de una singură.

„Da, e nobil, e frumos, dar e greu. Sunt puternică pentru că știu eu să disimulez, uneori mă simt foarte singură, împovărată de probleme.

De ce româncele noastre pleacă și sunt îngrijitoare în Italia? Pentru că nu ai cum să le plătești, nu ne ajută sistemul, statul. De ce la noi nu sunt? Nu am o problemă cu cineva anume, aș putea să zic cu statul.”, a mai spus cu tristețe și pe bună dreptate Oana Lis.

Vezi și Cât cere Oana Lis pe consultațiile psihologice. Are reduceri de Black Friday!

Citește și:

Anca Țurcașiu, decizie majoră de viață, la 52 de ani. Acum e prima încercare

Mara Bănică, fotografie de revistă cu fetița sa. Cât cântărește acum vedeta și care e dieta cu care vrea să intre în formă până la botez