Canada a anunțat aseară că efuză  să-i mai protejeze pe Harry și Meghan din momentul în care ei nu vor mai lucra pentru familia regală și își vor schimba statutul. În prezent, ducii de Sussex și copilul lor, Archie,  sunt încă păziţi de poliţia regală canadiană. Reprezentanţii instituţiei au spus însă că au asigurat protecţia familiei prinţului la solicitarea poliţiei metropolitane din Marea Britanie, deoarece aceştia au în prezent statut de „persoane protejate la nivel internaţional”.

Acest lucru înseamnă că pentru protecția lor cheltuielile vor fisuportate de tot din banii contribuabililor britanici. Ducii de Sussex vor ieși din familia regală începând cu 1 aprilie, iar ziarele britanice scriu că acestă decizie, practic este o nouă umilință pentru ducii de Sussex.

Cuplul princiar a emis un comunicat în care spune că au în continuare nevoie de protecţie, având în vedere faptul că prinţul Harry este membru al familiei regale britanice şi că ducesa este, la rândul ei, celebră. „Nu vor fi făcute publice alte detalii, fiind o informaţie secretă, din motive de securitate”, se mai arată în comunicat.

Este pentru prima dată când Canada a confirmat că au ajutat la protecția lui Harry și a lui Megan de când s-au stabilit pe insula Vancouver din noiembrie anul trecut.

În luna ianuarie, premierul Justin Trudeau a spus că guvernul său „nu prea a fost” implicat în vreo negociere privind mutarea cuplului în Canada.

Harry şi Meghan au anunţat la începutul lunii ianuarie că renunţă la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice şi că vor să devină independenţi din punct de vedere financiar.

 

Citește și: