Într-o carte despre viața lui George Michael, recent lansată, este descrisă, printre altele relația cu Lady Di. Cei doi se cunoscuseră în timpul unui concert în beneficiul bolnavilor de SIDA, cauză pe care amândoi o sprijineau. În scurt timp, s-a ajuns la telefoane nocturne, în care ”Prințesa Inimilor”, cum era numită Diana, îi mărturisea lui George Michael că vrea să-l părăsească pe Charles. În acea vreme, Lady Di își dorea cu ardoare să plece din familia regala, din cauza felului în care era tratată.

 

În timp, George Michael a devenit unul dintre cei mai apropiați confidenți ai prințesei. Obișnuiau să-și vorbească la telefon, să stea de vorbă față în față în cadrul unor întâlniri care durau ore bune, în timpul cărora se răsfățau cu vin.

 

Însă relația lor ar fi putut evolua. Chiar George Michael, mort în urmă cu un an, îi spunea unui apropiat, referindu-se la prințesa Diana: ”Era asemeni multor fremei care erau atrase de mine”.

 

”Nu vedeau la mine nimic amenințător”, își explica artistuil gay, în 2009, atracția pe care Diana o simțea față de el.

 

”S-au întâmplat anumite lucruri care m-au făcut să înșeleg foarte clar că era foatre atrasă de mine. Nu era nicio îndoială”, spunea George Michael în 2009, la 12 ani de la moartea tragică a prințesei.

Au avut sau nu relații intime? 

Chiar cântărețul admitea într-un interviu că relația lor, una specială, ar fi putut ajunge la un alt nivel, peste prietenie. Întrebat însă dacă i-a trecut prin cap să aibă relații intime cu Lady Di, el a răspuns prompt: ”Știam că ar fi dezastruos să fac asta”.

 

După moartea prințesei, în 1997, George Michael a fost unul dintre cei mulți care au participat la funeraliile ei. Chiar i-a dedicat în mod sugestiv un cântec, ”You had been loved” (Ai fost iubită).

 

Însuși George Michael trecea prin momente grele în 1997. Pe lângă pierderea bunei sale prietene, cântărețul rămăsese și fără mamă, răpusă de un cancer de piele. Iar cu 4 ani înainte iubitul său, Anselmo Feleppa, murise de SIDA. În plus, în acea vreme era hărțuit de paparazzi, care încercau să-i demaște orientarea sexuală diferită de cea a marii majorități. Deși nu recunoscuse public că era gay, George Michael se afișa cu partenerul său de atunci, omul de afaceri Kenny Goss. Cei doi nu se sfiau să meargă mână în mână la restaurant.

Foto: Northphoto

Vezi și de ce a fost înmormântat George Michael la trei luni de la deces.

Citește și: