Wilson a cucerit pe toată lume cu rolul simpaticei Matilda Wormwood din „Matilda”, dar și cu cel  al lui  Nattie Hillard din Mrs. Doubtfire sau cu Susan Walker din „Miracolul de pe strada 34”, unde te făcea să râzi în hohote sau te emoționa până la lacrimi.

Prima interpretare actoricească a lui Wilson a fost într-o reclamă pentru Lunchables. Inițial, părinții ei nu au dorit ca Mara să fie actriță, însă ea a atras atenția cu chipul său angelic, și a devenit faimoasă peste noapte.

 

O mai știi pe micuța și simpatica „Matilda”? Prin ce dramă a trecut la doar opt ani și motivul șocant care a făcut-o să renunțe la actorieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Deși era considerată  una dintre cele mai promițătoare actrițe, Mara Wilson a renunțat să mai joace în filme, iar în 2009 a absolvit Universitatea de New York, secția de teatru, iar în prezent își continuă cariera în acest domeniu, și este o scriitoare de succes.

Chipul ei nu se mai încadra în standardele Hollywood-ului

Mara a dezvăluit într-un interviu motivul șocant pentru care a fost nevoită să renunțe la filme. După ce a devenit faimoasă la Hollywood toată lumea vorbea de ea ca despre copilul „drăguț”, însă pe măsură ce a început să crească , nu mai primea oferte să joace în filme, pentru că în mod inevitabil, chipul ei a început să se schimbe. Ei i s-a propus atunci să-și facă operații estetice să-și înfrumusețeze chipul ca să se încadreze în „standardele Hollywood-ului”.

I s-a propus să facă operații estetice ca să joace în filme

Însă, Mara a decis să rămână naturală și să găsească o modalitate să facă ceea ce îi place, așa cum e. Ea a precizat că „a ales opțiunea fără operații estetice chiar dacă nu vedea lumina de la capătul tunelului cu look-ul ei natural”. După ce s-a retras de pe marile și micile ecrane, în adolescență, aceasta a devenit scriitoare de succes, precizând că tot timpul a urât faptul că toată lumea îi spunea „drăguță”. „Apreciez cuvântul drăguță, dar când eram mică și drăguță totul se reducea doar la acest aspect, și  simțeam că totul era scăpat  de sub control”, a declarat acesta, adăugând că acest cuvânt o făcea să se simtă jalnic, mai ales după ce a crescut și chipul ei s-a schimbat.

Mama ei a murit de cancer

Mai mult, în ciuda carierei ei de succes din anii `90, Mara a trăit la vârsta de opt ani o adevărată dramă. La scurt timp, după ce a filmat alături de Danny Devito, în „Matilda”, mama ei a murit de cancer. Actrița a povestit că Devito, care este un „om minunat”, s-a asigurat că mama ei o va vedea jucând în celebrul film, înainte să fie răpusă de boală.

Mai mult, anul trecut, Mara a lansat o carte, intutlată „Unde sunt acum?”, în care vorbește deschis despre motivele pentru care s-a retras din lumina reflectoarelor. Ea dezvăluie că pentru ea audițiile deveniseră traumatizante, după ce a ajuns la pubertate și a început să ia în greutate. „La 13 ani, să fii frumoasă conta mai mult ca oricând. Audițiile au devenit o cauză pierdută … Știam deja că dacă vreau să joc în filme, trebuia să fiu frumoasă „, a scris ea, mărturisind că respingerea pe care a simțit-o atunci a avut un efect de durată și a afectat-o foarte tare.