Femeia părea extrem de relaxată și foarte veselă în timp ce se pregătea pentru mamografie, însă nici prin cap nu i-a trecut că rezultatul testului va arăta că ea însăși suferă de cancer la sân.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Acesteia i s-a făcut un screening de rutină, în octombrie, anul trecut, la centrul Stephenson pentru Cancer din Oklahoma. La scurt timp după mamografie, reporterul s-a filmat în timp ce suspina și  cu greu se abținea să nu plângă,  potrivit metro.co.uk.

Ali a aflat in timpul stirilor ca are cancerSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„Am sperat să fie o mamografie mică de rutină, însă nu a fost așa cum mă așteptam. Eram sigură că nu găsim nimic astăzi, însă am aflat că …am cancer la sân și încă nu am toate răspunsurile. O să fac un RMN săptămâna viitoare pentru a confirma exact cu ce avem de-a face și să punem la punct un plan de acțiune”, a spus jurnalista.

Ali a explicat de asemenea ce impact a avut asupra ei o astfel de voce: „A fost greu și șocant. Te cam zdruncină această veste. Nu mă așteptam să primesc acest diagnostic, dar asta am.”

Ali a fost diagnosticată cu cancer de sân ductal neinvaziv la sânul drept. Este una dintre formele de cancer cu cele mai multe șanse de vindecare, însă femeia a fost afectată când a aflat că sânul trebuie să fie extirpat complet.

„Am simțit că sunt forțată să accept mutilarea, ca și cum cancerul fura o parte din corpul meu”, a mărturisit Ali.

 

Ali a decis totuși să  transmită în direct intervenția chirurgicală de reconstrucție a sânului, ca parte a consțientizării cancerului mamar. Ea a vrut să le arte femeilor că sânii pot fi refăcuți și să arate cât mai naturali, dacă își păstrează mare parte din pielea de pe sâni.  La un an de la diagnostic, jurnalista și-a revenit complet și a declarat că este recunoscătoare a reușit să detecteze boala într-un stadiu incipient și că își face mamografii regulate acum. Se pare că, în cele din urmă, descoperirea făcută la timp a permis luarea de măsuri necesare pentru a eradica boala.

„Rezultatul meu a fost mai bun pentru că mamografie a descoperit cancerul înainte ca eu să știu că am vreo tumoare”, a explicat vedeta.

 

Citește și: