„Am ales să spun povestea mea pentru că știu că sunt multe femei care trec prin așa ceva și poate, experiența mea le va ajuta! Știu ce simte o femeie când i se spune că este suspectă de cancer. Astăzi vă povestesc de ce m-am operat în urmă cu câteva luni și cât de important este ca medicul să fie întâi de toate, om!  (…) În plus, spun povestea mea pentru a trage un semnal de alarma: Nu vă luați după primul diagnostic!”, a scris Diana pe pagina de facebook.

O îndrăgită prezentatoare TV a ajuns pe masa de operație după ce i s-a spus că are cancer:  „Mi s-a spus că trebuie să aleg între a trăi sau a avea copii”. Ce mesaj transmite fosta vedetă Kanal DSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Apoi aceasta a dat toate detaliile despre operația la care a fost supusă și a vorbit deschis despre experiența neplăcută pe care a trăit-o.

„O sa încep cu o poveste de viață care pe mine m-a marcat foarte tare, ar fi putut fi o poveste tragică, dar are un final fericit. Acum câteva luni am aflat pe pielea mea ce simte o femeie când i se spune că este suspectă de cancer. Ei bine, am ajuns la doctor și mi s-a spus că sunt suspectă de cancer. Nu era așa, nu era deloc așa, am fost diagnosticată apoi cu  endometrioză, dar până să mi se pună un diagnostic corect, mai mulți medici mi-au spus că sunt suspectă de cancer și s-ar putea să nu mai am copii niciodată sau doar printr-o minune voi mai putea să am copii. Acest lucru m-a devastat. Ce am simțit atunci nu cred că pot să descriu în cuvinte. Am simțit că mor, că îmi cade cerul în cap, am simțit că înnebuniesc. M-am uitat în ochii doctorului și i-am spus „Domnule, doctor, eu nu am copii, cum să fiu suspectă de cancer, cum să-mi spuneți că nu o să mai am copii niciodată”. Mi s-a spus că trebuie să aleg între a trăi sau a avea copii. Ei bine, eu și iubitul meu, familia mea, cei apropiați mie, am refuzat să credem în acest diagnostic” a declarat Diana pe vlogul ei.

Citește și: Ce frumoasă e Maria, fiica lui Pepe! Are șase ani și seamănă foarte bine cu tatăl ei

Endometrioza, boala secolului

„M-am interesat de aceasta boală și am înțeles că este boala secolului și că nu se știe foarte multe despre ea(…) și nici dacă vei scăpa vreodată de ea 100% chiar dacă te operezi. Am ales să merg la medici specializați pe această boală, endometrioză, și l-am întâlnit pe domnul doctor Ciprian Morariu, un doctor cu mâini de aur, un doctor foarte tânăr, dar care are un suflet extraordinar, și înainte să fie medic, este om. Mi-a explicat ca la copii, ca la școală ce am și m-a liniștit.  A fost primul medic care mi-a fost: Nu ai cancer! Am avut încredere în el și m-am operat laparoscop. Situația s-a dovedit să fie mult mai bună decât și speram eu și decât spera și medicul, oricum mult mai bună decât mi-au spus primii medici că este. Adică endometrioza nu era așa răspândită, s-a curățat și acum sunt bine sănătoasă, mi s-a spus că pot avea copii.  Prima părere nu este întotdeauna cea mai bună. E bine să consultăm cât mai mulți medici și să mergem pe mâna medicului care ne inspiră încredere. Așa că sunt alături de toate femeile care trec prin așa ceva. (…) Cred că informarea este primul pas și al doilea să consultați cât mai mulți medici”, a mai povestit Diana pe vlogul ei.

Diana a părăsit postul Kanal D de la 1 august

Totodată, Diana a anunțat pe 1 august, că și-a încheiat colaborarea cu Kanal D și va părăsi postul turcesc. „Am acceptat o nouă provocare, într-un alt domeniu, proiect despre care o să vă spun mai multe în curând. Televiziunea a fost și va rămâne prima mea dragoste. Au fost 8 ani minunati în care am trăit poate cele mai frumoase momente din viața mea. Acesta este motivul pentru care nu exclud ca într-o zi să revin în fața dumneavoastră pe micile ecrane”, a anunțat prezentatoarea Meteo.

Ce este endometrioza?

 

Endometrioză este o afecțiune în cazul căreia țesutul care căptușește uterul la interior – endometrul – se dezvoltă în afara uterului. Adesea, endometrioza produce dureri. Celulele endometriale se implantează de obicei pe ovare, trompele uterine, pe suprafața exterioară a uterului sau a intestinelor și pe suprafața mucoasei din cavitatea pelvină. Endometrioza poate produce dureri, uneori, severe, mai ales în perioada ciclului menstrual. De asemenea, poate conduce la probleme de fertilitate. Iată cum se manifestă endometrioza aici.

Citește și: