O asociație americană a transmis chiar un avertisment pentru proaspetele mămici din rândul vedetelor, pe care le roagă să nu mai posteze imagini cu copiii lor în timp ce dorm în poziții periculoase sau promovând produse care nu sunt deloc indicate.

„Vedetele care postează poze pe rețelele de socializare au o influență incredibilă asupra părinților și consumatorilor. Este foarte important ca atunci când astfel de persoane infleunte distribuie fotografii cu copiii lor, să o facă conștient. Este posibil ca multe dintre acele imagini să promoveze practici periculoase pentru bebeluși sau chiar produse”, a declarat Jenn Ward, președinta asociației Lullaby Trust, o organizație ce oferă sfaturi experte în privința unui somn sigur pentru bebeluși.

 

View this post on Instagram

 

‪Psalm West ‬

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

În multe dintre fotografiile mămicilor-vedete, bebelușii apar în pătuțuri sau scăunele care nu sunt sigure pentru ei. Părinții sunt sfătuiți să-și așeze copiii pe saltele sau suprafețe ferme și nu pe suprafețe sau perne moi.

„Este un fapt cunoscut că produsele promovate de vedete devin foarte populare printre consumatori”, mai avertizează membrii asociației.

„Felicitări. Te rog, să citești regulile pentru  siguranța copiilor! Copilul ar trebui să doarmă pe o suprafață fermă,  cu nimic altceva în pătuț „, i-a scris și un internaut pe Instagram lui Kim.

 

Organizația Lullaby Trust recomandă mamelor  să nu acopere faţa sau capul bebeluşului în timpul somnului şi să nu folosească lenjerie de pat nefixată în siguranţă.

Aşezaţi întotdeauna bebeluşul pe spate pentru a dormi. Folosiţi o saltea fermă, plată, impermeabilă şi într-o stare a bună, iar în primele şase luni, culcaţi bebeluşul într-un pătuţ separat sau într un-coş în a aceeaşi cameră cu dumneavoastră. Nu dormiţi niciodată cu bebeluşul pe o canapea sau într-un fotoliu. Nu dormiţi în acelaşi pat cu bebeluşul dacă fumaţi, consumaţi alcool sau droguri, ori dacă bebeluşul dumneavoastră s-a născut prematur sau cu greutate corporală scăzută

Sindromul morţii subite a sugarului (SIDS) este reprezentat de moartea subită şi neaşteptată a bebeluşului din motive neevidente; cu toate că nu ştim încă felul în care se poate preveni complet SIDS, posibilitatea ca acesta să intervină poate fi substanţial diminuată dacă se urmează aceste sfaturi.