Femeia de 52 de ani, plecată din Rusia în căutarea unei vieți mai bune, a făcut în America aproape tot ce se putea pentru a trăi decent. A lucrat în azile de bătrâni, restaurante, a făcut orice.

Dar viața fără pasiune nu înseamnă mare lucru. Și și-a amintit de chemarea ei, muzica. În prima parte a vieții a studiat pianul și vioara. Apoi vremurile i-au schimbat prioritățile. Până într-o zi, când s-a reapucat de mzuică, de data acaesta predând.

Vioara, singurul obiect de valoare, i-a fost furat

Însă problemele de sănătate i-au zădărnicit planurile și iat-o în stradă, nemaiputând sîă-și permită un acoperiș deasupra capului. Cel mai mare bun al său și singurul, vioara ei de 10.000 de dolari, i-a fost furată și distrusă. Aceasta îi aducea de mâncare, pentru că rusoaica obișnuia să cânte în stradă, pentru trecători.

Rămasă fătă instrumentul care îi asigura existența, rusoaica și-a încercat în cele din urmă vocea. Iar ce a ieșit a uimit trecătorii din Los Angeles. Acum, femeia cântă la metrou, iar printre cei care s-au oprit o clipă, vrăjiți, să o asculte s-a aflat și un polițist.

”4 milioane de oameni numesc Los Angelesul casă. Cu 4 milioane de povești de viață. 4 milioane de voci…. Câteodată doar trebuie să te oprești și să asculți una, pentru a auzi ceva frumos”, a scris polițistul pe o rețea de socializare, postând și o înregistrate cu Emily cântând.

Gestul său nu a rămas fără ecou. Cineva a creat un cont pentru ca Emily să fie ajutată și, în doar două zile, s-au strâns aproape 50.000 de dolari. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unei noi viori și pentru ca Emily să fie cazată la un hotel, până se repune pe picioare.

Cine spunea că minuni nu se întâmplă?

Vezi și Când realitatea bate filmul. Povestea puțin spus emoționantă care a înlăcrimat tot Internetul. Un lanț de întâmplări după care s-ar putea face un film

Citește și: