Artista, care în ultima vreme a avut mari probleme de sănătate, a făcut această dezvăluire în noua carte despre viața ei, intitulată „Reckless Daughter: A Portrait of Joni Mitchell”.

„Am această boală ciudată și incurabilă care pare că vine de pe altă planetă”, a spus legendara cântăreață de muzică folk.  Ea a dezvălui că această afecțiune a făcut-o să trăiască ca un monah și s-a simți de parcă ar fi „mâncată e vie” și nu suporta nimic pe corpul ei, fapt pentru care anii întregi nu a putut să aisă din casă. Câteodată, avea dureri așa puternice la picioare, încât nu mai putea să meargă și era nevoită să se târască pe podea.

Citește și: Pepe, dezvăluire neașteptată. Se pregătește să devină tătic pentru a treia oară

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Morgellons este o boală inexplicabilă și misterioasă a pielii

Potrivit oameniilor de știință,  Morgellons este o boală inexplicabilă a pielii, care au pus greu la încercare cunoștințele medicilor de peste tot din lume, fiind o afecțiune misterioasă și controversată. Simptomele ei sunt foarte bizare si cu greu se pot găsi explicații pentru ele, deși s-au vehiculat tot felul de scenarii. Însă, mai mulţi doctori, dermatologi şi psihiatri, susțin că aceasta  este o afecţiune pur psihologică. Ei cred că cei care suferă îşi imaginează simptomele, crezând că sunt infectaţi cu paraziţi, şi de aceea îşi provoacă leziunile cutanate prin scărpinare. Unii experţi cred că boala e imaginară, întrucât ea a apărut în ultimii ani, când informaţiile s-au răspândit mai repede datorită Internetului.

Citește și: A fost unul dintre cei mai râvniți bărbați din lume, dar astăzi arată așa! Îl recunoști?

A câștigat 8 premii Grammy

Joni, în vârstă de 73 de ani, s-a născut în Canada, în provincia Alberta în 1943, și a câștigat opt premii Grammy. În urmă cu doi ani, a fost internată într-un spital din Los Angeles din cauza unui anevrism cerebral, iar în presă au circulat mai multe zvonuri privind starea ei gravă de sănătate, dar ea a dezvăluit abia acum boala de care suferă.

Muziciană şi pictoriţă, a lucrat mai întâi la Toronto şi pe coasta de vest a Canadei şi a fost asociată la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, înainte de a descoperi noi orizonturi muzicale în anii 1970, cochetând progresiv cu muzica rock şi apoi cu jazz-ul. Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate şi mai apreciate compozitoare de la sfârşitul secolului al XX-lea. Versurile ei sunt apreciate pentru poezia lor melodică şi abordează teme umaniste, precum idealuri sociale şi ecologice, care se întrepătrund cu numeroase sentimente personale, marcate de romantism, perplexitate, dezamăgire şi bucurie.

Citește și: