Eirini  și cei patru frați ai ei au fost învățați încă de mici de mama lor să aibă credință în Iisus Christos și în Sfinți. Ei locuiau lângă Mânăstirea Sfânta Irene Chrysovalantou din Atena și mama lor îi ducea în fiecare săptămână să asculte  Sfânta Liturghie. Mai mult, mama ei a și botezat-o după numele acestei Sfinte, Chrysovalantou Irini, însă ea a ales să-și folosească doar numele de Eirini.

 

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Inspirată de celebrul artist grec, Nikos Kourkoulis, care a dezvăluit că în 2002 a reușit să învingă cancerul pancreatic după ce s-a rugat pe muntele Athos, Irine a decis să vorbească și ea deschis despre drama prin care a trăit. Din păcate, la doar 16 ani, și-a pierdut mama, care a fost răpusă de cancer la vârsta de 49 de ani, iar în urmă cu doi ani a trecut printr-un adevărat coșmar. Medicii i-au spus că are cancer și au decis să o opereze de urgență,  în urma unor probleme serioase la vezică, precizându-i că ar mai putea avea doar două zile de trăit. „Cred că trăiesc datorită unui miracol. Viața mea se terminase. Doar o persoană care trece prin așa ceva poate să mă înțeleagă. Din fericire, nu a fost cancer. Altfel, muream după doar două zile de la operație” , a mărturisit Eirene.

 

Artista este convinsă însă că doar credința a salvat-o. Și asta, pentru că înainte de operație a visat mânăstirea lângă care a crescut și în fața ei erau trei Sfinți, pe care îi cunoștea de la mama ei de când era mică, iar lângă ei se afla și Sfânta Irene Chrysovalantou. Când au văzut-o aceștia au început să meargă și ea i-a întrebat în vis unde se duc. Ei i-au răspuns imediat că merg la Iisus Christos să întrebe dacă poate să o facă bine pe  Chrysovalantou, referindu-se la numele ei de botez. Eirini Merkouri a recunoscut că acest vis a fost pentru ea o mare onoare și că e convinsă că doar credința în Dumnezeu a ținut-o în viață. Mai mult, ea îi încurajează pe oameni dacă au astfel de povești, să le facă publice.

Eirini Merkouri a explicat că cine nu crede în așa ceva și nu a trăit un astfel de moment  poate cred despre ea că este nebună sau că ia droguri, însă nu s-a atins niciodată niciodată de stupefiante și nici nu a avut nevoie să meargă la un psihiatru.

 

Citește și: